Η αδυναμία που έχω στο χούμους δεν κρύβεται! Έχω φτιάξει πέραν του κλασσικού αρκετές παραλλαγές, αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ότι μου είχε ξεφύγει η φακή! Φευ, έπρεπε να επανορθώσω! Τη συνδύασα με πιπεριές που έψησα στον φούρνο με δεντρολίβανο κ έτσι γεννήθηκε ίσως το πιο νόστιμο χούμους που έχω φτιάξει! Αρωματικό, γευστικότατο, δυναμωτικό κ πολύ χορταστικό, αλειμμένο σε ψωμάκι, φρυγανιά, παξιμάδι, πίτα ή με κριτσίνια είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει! Σας προειδοποιώ: είναι εθιστικό!
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι μια υπέροχη εβδομάδα!
Υλικά για 2 φλ.:
200 γρ. φακές, ωμές
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο,ψιλοκομμένο
χυμός 1/2 λεμονιού
14 κ.σ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα βάζω τις πιπεριές, το κρεμμύδι κ το δεντρολίβανο. Περιχύνω με μια κ.σ. λάδι, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω κ ψήνω στους 180C μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά. Βράζω στο μεταξύ τις φακές. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνω. Σε ένα μίξερ/μπλέντερ αλέθω τις φακές κ προσθέτω τα ψητά λαχανικά. το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό του λεμονιού, το νερό, αλάτι κ πιπέρι. Πολτοποιώ καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρω σε μπολάκια. Καλή σας απόλαυση!
Just delicious Lenia!! We love lentils at home!!! Nice recipe!
Ωραία ιδέα!!!
Υπέροχη και εναλλακτική χρήση της αγαπημένης φακής!Τέλειο.
Καλημέρα,φιλιά!
Πολύ ωραία συνταγή. Γενικά με τα χούμους έχω μια καλή σχέση και τα φτιάχνω συχνά. Τέλειο το στήσιμο του πιάτου για ακόμη μια φορά. Φιλιά!!
An awesome hummus! Those crackers look very good too, Lenia.
adoro le lenticchie, bellissima ricetta !
Piatto delizioso! Sei formidabile, Lenia! Un forte abbraccio dall’Italia!
Καταπληκτική συνταγή, μου άρεσε πάρα πολύ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ!
Εαν μείνει για πόσο διατηρείται;
Θα το δοκιμάσω.
Καλημέρα,palyba! Κρατάει κ 3 μέρες σίγουρα! Μπορεί κ παραπάνω!
Φιλάκια πολλά!
Πω πω, ΤΕΛΕΙΟ ακούγεται, ΣΠΕΥΔΩΩΩΩ!!!!!!!
Περιμένω εντυπώσεις, γλυκιά μου Μίκα! Φιλάκια πολλά από το Τζάντε!!!