Κουλουράκια κρεμμυδιού

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Χάθηκα τις τελευταίες μέρες…Ένα ταξίδι στην Πάτρα για εξετάσεις πριν την επιστροφή μου στο σχολείο και επ’ευκαιρία ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα για να συμμετέχουμε στο No Finish Line ήταν η αιτία! Ήταν μια μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή σε ένα υπέροχο μέρος, αλλά οι συνθήκες δεν ήσαν καλές…Ο καιρός βροχερός, εγώ να κοιλοπονάω λόγω γυναικολογικών θεμάτων, να κρυώνω, να ‘μαι φουσκωμένη.. .Στόχος μας ήταν να τρέξουμε στο 24ωρο, αλλά ο Κωστής, αφού συμπλήρωσε 41km μου λέει «Βρε, Λενάκι, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε για άλλες 20 ώρες; Βαρέθηκα! Πάμε σπίτι μας, πάμε στον Δημητράκη μας! » Από τη μια χάρηκα κι ήθελα να φύγουμε, από την άλλη δεν μου αρέσει να τα παρατάω…Ευτυχώς που νίκησε η λαχτάρα μου να δω τον γιόκα μου, γιατί με το που μπήκαμε στο αυτοκίνητο έπιασε καταιγίδα. Ο Κωστής πάντως αποφάσισε ότι δεν συμπαθεί τέτοιου είδους αγώνες…

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας! Σήμερα φτιάχνουμε υπέροχα τραγανά αλμυρά κουλουράκια κρεμμυδιού! Είναι εθιστικά, σας προειδοποιώ. Τα έφτιαξε τις προάλλες ο Κωστής και τα κατασπαράξαμε οικογενειακώς. Είναι πανεύκολα, απαιτούν απλά και οικονομικά υλικά. Οπότε επιβάλλεται να τα δοκιμάσετε!

Φιλάκια πολλά! Να περνάτε όμορφα και να μαγειρεύετε νόστιμα κι υγιεινά! Μουάτς!

Κουλουράκια κρεμμυδιού

Κουλουράκια κρεμμυδιού

Υλικά για 20 κουλουράκια:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρασί λευκό
50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Κουλουράκια κρεμμυδιού

Κουλουράκια κρεμμυδιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το κρασί. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και τη ρίγανη κι ανακατεύω. Κατόπιν ρίχνω σταδιακά το αλεύρι κι ανακατεύω ώσπου να δημιουργηθεί η ζύμη. Πλάθω σε 20 κουλουράκια και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 180C. Καλοφάγωτα!

58033042_2289387631348608_1742431870794072064_n

  1. Καλημέρα Λένια! Έτσι όπως το βλέπω το κουλουράκι στη φωτο νόμιζα πως το τσιγαρίζεις το κρεμμύδι. Φαντάζομαι πως καθώς ψήνεται το κουλουράκι ψήνεται και το κρεμμύδι και η βαριά γεύση – μυρωδιά που έχει ωμό δεν φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Θα το επιχειρήσω γιατί στο χωριό που θα είμαι θα έχω και φρέσκια ρίγανη! Καλό Πάσχα και να περάσετε τέλεια εύχομαι!

  2. Τα έχω ήδη κάνει μια φορά και είναι πραγματικά τέλεια! Η απορία μου είναι η εξής: άραγε γίνονται με αλεύρι ολικής? Το έχει δοκιμάσει καμία?/ Κανείς?

    • Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά λογικά θα γίνουν μια χαρά!
      Φιλιά πολλά, Μαράκι μου και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!