The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο!
Αλείμματα -Σάλτσες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο !

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Άλλο ένα Σαββατοκύριακο πλησιάζει, αλλά για μια γυναίκα λεχώνα οι μέρες δεν έχουν καμιά σημασία. Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι μέρα είναι… Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον μπέμπη, έχω τόσα πολλά να μάθω, κάθε μέρα είναι ένα σχολείο! Όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο, σκαρώνω κ καμιά συνταγούλα! Σαν αυτή που σας προτείνω παρακάτω. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μια φυτική κρέμα τυριού! Ναι, καλά διαβάσατε. Φυτική, φτιαγμένη από ηλιόσπορο! Όταν αλέσουμε μουλιασμένο ηλιόσπορο, μας δίνει μια κρέμα! Εγώ πρόσθεσα λιαστή ντομάτα, πιπεριά κ ρίγανη για να δώσω μια μεσογειακή νότα. Αποτέλεσμα; Ένα υπέροχο φυτικό τυράκι, ελαφρύ, υγιεινό κ νόστιμο, ιδανικό να το βάλετε σε τοστ, σάντουιτς ή να το φάτε με κριτσίνια, παξιμάδια.

Φιλάκια πολλά κ καλό Σ/Κ!!!

Μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο ! - Mediterranean sunflower seed cream
Μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο

Υλικά για τα 2 μπολάκια της φωτογραφίας:
1 φλ. ηλιόσπορος ωμός κ ανάλατος
4 λιαστές ντομάτες
1/2 πράσινη πιπεριά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουλιάζω τον ηλιόσπορο σε μπολάκι με νερό αποβραδίς. Την άλλη μέρα τον στραγγίζω κ τον βάζω σε μπλέντερ μαζί με το νερό κ το λάδι. Πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς κ φυλάσσω στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!

Μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο! - Mediterranean sunflower seed cream
Μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο

 

10 Comment

  1. Αχ τελεια! Και δεν ηξερα τι αλλο να κανω με τον ηλιοσπορο που εχω και που εχει τον ατελείωτο πια,παντού τον βαζω μπας και σωθεί αλλά αυτος εκεί,λες και ξαναβγαίνει το βραδυ :) Εγω που αντιπαθώ τις λιαστές ντοματες,τι αλλο λέτε να βάλω;

    1. Χαχαχα!Θεά Ντόλλυ, με έκανες κ γέλασα! Αντί για λιαστή μπορείς να βάλεις ελιά για να δώσει μια τσαχπίνικη μεσογειακή νότα (ή κάπαρη;)
      Φιλάκια πολλά!

    1. Καλημέρα, κοριτσάκι! Ναι, φαντάζομαι πως θα γινόταν, απλά θα κόστιζε πολύ περισσότερο, γιατί το κουκουνάρι είναι πολύ ακριβο!
      Φιλάκια πολλά!