The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Chutney με σταφύλι
Αλείμματα -Σάλτσες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Chutney με σταφύλι

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Πριν λίγες μέρες η γλυκιά μου η γειτόνισσα η Πένυ με προμήθευσε ζακυνθινό σταφυλάκι. Φάγαμε αρκετό κ από φόβο μην χαλάσει το υπόλοιπο άρχισα να σκέφτομαι πώς να το αξιοποιήσω. Βασική μου αρχή είναι να ΜΗΝ πετώ τίποτα, το θεωρώ μεγάλη αμαρτία…Οπότε σκέφτηκα να κάνω ένα chutney μιας και δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ. Το μόνο που ήξερα είναι ότι γίνεται με φρούτα κ λαχανικά, ξύδι, ζάχαρη κ αρωματικά. Αυτοσχεδίασα λοιπόν ανάλογα με το τι υπήρχε στο ψυγείο μου κ μετά φόβου Θεού το έφτιαξα. Η έκπληξη που ένιωσα όταν το δοκίμασα δεν περιγράφεται! Καλέ, ήταν πεντανόστιμο! Γλυκό, αρωματικό, μεστό γεύσης! Τρώγεται και σκέτο με το κουτάλι! Έδωσα και στην Πένυ να δοκιμάσει κ της άρεσε πολύ. Το έφαγε με φακές κ μου είπε ότι πήγαινε απίθανα!

Αξίζει να το δοκιμάσετε. Δεν είναι κάτι εξωτικό όπως ίσως ακούγεται! Καλό Σ/Κ! Σας γλυκοφιλώ! Μουάτς!

Chutney με σταφύλι
Chutney με σταφύλι

Υλικά για 2 βαζάκια:
1,5 κιλό σταφύλι κόκκινο
3 (180 γρ.) πράσινες πιπεριές
2 (250 γρ.) κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
240 ml ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
10 κλωναράκια θυμάρι
5 δαφνόφυλλα
αλάτι κ πιπέρι

Chutney με σταφύλι
Chutney με σταφύλι

Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα σταφύλια κ τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα έχω πρώτα πολτοποιήσει στο μπλέντερ (εκτός από το ελαιόλαδο). Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα κ ένα τέταρτο ώσπου να σκάσουν ,συρρικνωθούν κ καραμελώσουν οι ρώγες κ να πάρουν την όψη που βλέπετε στην φωτογραφία. Στο τέλος προσθέτω κ το λάδι. Αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα. Εγώ τα φυλάσσω στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!

Chutney με σταφύλι
Chutney με σταφύλι