The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries)
Γλυκά χωρίς ψήσιμο Νηστίσιμα Γλυκά

Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries)

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Σήμερα γιορτάζουμε τα 10.000 likes στο facebook! Τα φτάσαμε μέσα στο Σ/Κ κ τα ξεπεράσαμε! Είναι αληθινά, όχι αγοραστά κ είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που φτάσαμε αυτό το ορόσημο! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον καθένα ξεχωριστά από εσάς που μας στηρίζει, μας στέλνει σχόλια, μας κάνει Like, share, μας διορθώνει, μας συμβουλεύεται, μας έχει εμπιστοσύνη κ δοκιμάζει τις συνταγές μας κ μοιράζεται τις εντυπώσεις του! 10.000 ευχαριστώ λοιπόν για εσάς που μας συντροφεύετε στο μαγειρικό μας ταξίδι! Να είμαστε όλοι καλά κ να συνεχίσουμε τις περιπέτειες στην κουζίνα μας!

Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries) - Vegan raw blueberry cheesecake
Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries)

Για να γιορτάσουμε λοιπόν φτιάξαμε ένα γλυκάκι πεντανόστιμο κ αντιπροσωπευτικό! Νηστίσιμο, ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλα (blueberries). Πανεύκολο στην παρασκευή, θρεπτικό κ χορταστικό είναι ένα γλυκάκι ιδανικό για παιδάκια, αφού έχει πολλά θρεπτικά συστατικά! Φιλιά γλυκά κ καλή εβδομάδα να έχουμε! Μουάτς!

Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries) - Vegan raw blueberry cheesecake
Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries)

Υλικά για 4 μεγάλα ή 8 μικρά κομμάτια:
για τη βάση:
1 φλ. (125 γρ.) αμύγδαλα
1 φλ. (100 γρ.) χουρμάδες μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 15′
1/2 φλ. βρώμη
1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
για τη γέμιση:
1 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 8 ώρες
100 γρ. μύρτιλα
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. λάδι καρύδας
για διακόσμηση:
cocoa nibs, φύλλα μέντας, μύρτιλα

Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries) - Vegan raw blueberry cheesecake
Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries)

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους ψιλοκομμένους χουρμάδες, τη βρώμη κ το εκχύλισμα λεμονιού. Κατόπιν τοποθετώ ένα τσέρκι σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνω το μείγμα αυτό πιέζοντας με τα δάχτυλα κ το βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Χτυπώ στο μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους. Κατόπιν προσθέτω το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης, τα blueberries κ το χυμό λεμονιού ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνω την κρέμα πάνω στην παγωμένη βάση. Γαρνίρω με blueberries, cocoa nibs κ φύλλα μέντας. Βάζω στο ψυγείο το γλυκάκι μου ξανά. Την επόμενη μέρα . Καλή σας απόλαυση!

Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries) - Vegan raw blueberry cheesecake
Νηστίσιμο ωμοφαγικό cheesecake με μύρτιλλα (blueberries)

 

6 Comment

  1. Μπραβοοοοο σας κοριτσακια, συγχαρητηρια!! Ευχομαι να ξεπερασετε το 1.000.000 συντομα!! Το αξιζετε!!! Το γλυκακι φαινεται θαυμασιο!! Το ‘διαισθανομαι’ ελαφρυ, δροσερο κ συναμα πλουσιο! Το χρωμα δε σε ρομαντικο/vintage στυλ ειναι το κατι αλλο, μου αρεσει πολυ! Μπαινει κ αυτο στη λιστα..η οποια λιστα εχει γινει σαν κασκολ (κ ακομα πιο μακρια) στο μηκος..:-) Παντως αυριο θα ΞΑΝΑ φτιαξω τα πορτομπελος στο φουρνο με τις πατατουλες…απιθανο..Σας ευχαριστω πολυ που με εμπνεετε τοσο γευστικα, υγιεινα, δημιουργικα κ με κανετε να καμαρωνω κ να χαμογελαω!
    Πολλα φιλακια σε ολες σας αλλα κ στη Χαρουλα κ στον Πριγκιπακο! :-)))

    1. Αχ, βρε Ευάκι, εμείς σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, την αγάπη, τη στήριξη κ τη θετική σου ενέργεια! Το γλυκάκι όντως τα σπάει! Το τσακίσαμε σε μια μέρα με τον Κωστή! Όσο για το φαγάκι με τα πορτομπέλ είναι κ μένα από τα αγαπημένα μου!
      Φιλάκια πολλά! Να περνάς όμορφα κοντά στους αγαπημένους σου!
      Μουάτς!

  2. την ολοκλήρωσα σήμερα την συνταγή. Θα την δοκιμάσουμε το βράδυ σβήνοντας και τα κεράκια μου !! Η κρέμα πάντως σκίζει !!!

    1. Λενάκι, χρόνια πολλά!!!!!!! Βγάλε φωτογραφία να την ανεβάσουμε στο fb! Ελπίζουμε να την ευχαριστηθείτε!
      Φιλάκια πολλά! Και του χρόνου!