The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Όσπρια Σαλάτες

Λουβιά με λάχανα

Print Friendly
Λουβιά με λάχανα - Black eyed peas with silverbeet
Λουβιά με λάχανα – Black eyed peas with silverbeet

Γεια χαρά σε όλους κ καλό μήνα! Το φθινόπωρο μοιάζει με καλοκαιράκι κ ο καιρός ευτυχώς είναι τόσο καλός που επιτρέπει ακόμα τις βουτιές! Η Ζάκυνθος αυτήν την εποχή είναι μαγευτική! Οι ορδές των τουριστών έχουν εξαφανιστεί κ βασιλεύει μια υπέροχη γαλήνη.

Σήμερα θα σας ταξιδέψω νότια σε μια αγαπημένη χώρα της Μεσογείου, το νησί της Αφροδίτης. Η συνταγούλα είναι απλή, νόστιμη κ πολύ θρεπτική. Η κυπριακή κουζίνα εξάλλου βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή, είναι πολύ υγιεινή κ μοιάζει αρκετά με την ελληνική. Η γεωγραφική της Κύπρου καθώς και η πολύπαθη ιστορία της έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους και στην κουζίνα του νησιού, μια ενδιαφέρουσα μείξη από ελληνικές, τουρκικές, αραβικές κ αγγλικές επιρροές!
Λουβιά στην Κύπρο λένε τα μαυρομάτικα φασόλια και λάχανα τα σέσκλα. Ας μαγειρέψουμε κυπριακά λοιπόν!
Λουβιά με λάχανα - Black eyed peas with silverbeet
Λουβιά με λάχανα – Black eyed peas with silverbeet

Υλικά:

250γρ. φασόλια μαυρομάτικα (λουβιά)
500γρ. σέσκλα (λάχανα)
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Η αυθεντική εκδοχή λέει πως βράζουμε πρώτα τα λουβιά κ ρίχνουμε προς το τέλος τα σέσκλα να βράσουν παρειτσα. Εγώ ακολούθησα άλλο μονοπάτι. Έβρασα χωριστά τα μαυρομάτικα και τα σέσκλα και στο τέλος τα σούρωσα και τα ένωσα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω λάδι κ λεμόνι καθώς και το κολοκύθι. Αν θέλω, βάζω και κρεμμύδι (εγώ δεν έβαλα).

17 Comment