The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά

Καρυδόπιτα

Print Friendly
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα

Η καρυδόπιτα είναι ένα από τα κλασσικά ελληνικά γλυκά. Είναι ένα γλυκάκι που το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και σήμερα ήρθε η ώρα να την φτιάξουμε και εμείς. Από την πρώτη φορά που δοκίμασα την συγκεκριμένη συνταγή, είχε απόλυτη επιτυχία, Αυτή η καρυδόπιτα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη !

Υλικά

12 αυγά
12 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
15 κουταλιές της σούπας καρύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

για το σιρόπι

1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι ούζο
1 1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση

Χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη, όταν ομογενοποιηθούν ρίχνω τμηματικά το σιμιγδάλι και την μαρέγκα.Προσθέτω το γαρύφαλλο, την κανέλα, το baking powder και όταν όλα ομογενοποιηθούν προσθέτω και τα καρύδια.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα.

για το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη, το νερό και το ούζο, τα ζεσταίνω μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Ρίχνω το σιρόπι στο γλυκό, ένα από τα δύο θα είναι ζεστό και ένα κρύο.