The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Αλμυρά τυρομπισκοτάκια – Savoury cheese cookies

Print Friendly

Μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα και έναν τριήμερο υψηλό πυρετό της Χαράς (επιτέλους πέρασε), δεν είχα καμία όρεξη να μαγειρέψω, αλλά η μικρή αυτές τις μέρες δεν έτρωγε τίποτα και έτσι το πήγαινε και σήμερα. Ήθελα να της φτιάξω κάτι διαφορετικό για να την δελεάσω. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα τυρομπισκοτάκια. Διάλεξα αυτά τα τυριά, γιατί αυτά είχα στο ψυγείο μου. Θα ήθελα να είχα λίγη ακόμα παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ικανοποιήθηκα και εγώ και η Χαρά. Θα ταίριαζαν πολύ με ένα ποτήρι κρασάκι. Θα ήταν ένα ωραίο σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.


Υλικά (30 μπισκότα)
210γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ παρμεζάνα
100γρ γραβιέρα Κρήτης
95γρ μανούρι
100γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κγ baking powder
πιπέρι
(προαιρετικά: σκόρδο, σουσάμι)

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζω το αλεύρι, το baking powder και όλα τα τυριά τριμμένα πολύ καλά. Τα ανακατεύω. Προσθέτω το ηλιέλαιο και ανακατεύω καλά με τα χέρια να γίνει ένα ζυμαράκι. Προσθέτω και το αυγουλάκι και ζυμώνω. Το ζυμάρι δεν πρέπει να είναι σφιχτό, αλλά ούτε και υγρό. Δίνω στα μπισκοτάκια μου ότι σχήμα θέλω και τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα να βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Προσοχή τα μπισκότα πρέπει να έχουν το ίδιο πάχος για να μην έχετε πρόβλημα στο ψήσιμο.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την δύναμη του κάθε φούρνου. Ο δικός μου ήθελε 25 λεπτά, καλού κακού τσεκάρετέ τα στα 20 λεπτά….
Σίγουρα μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές, να προσθέσετε λιαστή ντομάτα, άλλα τυριά, πάπρικα, σκόρδο, σουσάμι, παπαρουνόσπορο, ξηρούς καρπούς (όχι όλα μαζί…). Εγώ σε ένα κομμάτι ζύμης, έτριψα ένα μικρό σκόρδο και το ζύμωσα καλά να πάει παντού και για να τα ξεχωρίζω έβαλα από πάνω σουσάμι (βέβαια ξεχώριζαν από το άρωμα αμέσως..) και αυτά ήταν πολύ ωραία ειδικά για κάποιον σαν εμένα που αγαπάει το σκόρδο.
Αφού κρυώσουν, τα βάζω σε ένα γυάλινο βάζο και τα φυλάω στο ψυγείο.
Να είστε καλά και να προσέχετε , κυκλοφορεί βαρβάτη ίωση με πολύ υψηλό πυρετό. Τα φιλιά μου

 

After a very difficult night and a 3-day- daughter’s fever (thank God she has recovered now), I did not feel like cooking…My angel hardly ate the last few days, so I decided to cook something in order to tempt her! So I improvised these savoury cheese cookies using the ingredients I had at hand. I wish I had more parmesan. The result was amazing! My daughter and I were both satisfied. They would be perfect with a glass of wine and a great snack for school or work.


Ingredients (30 cookies)
210gr. all purpose flour
20gr. parmesan
100gr cretan graviera
95gr. manouri
100gr. sunflower oil
1 egg
1 tsp baking powder
pepper
(optionally:garlic,sesame seeds)

Directions:
Place flour, baking powder and all kind of cheese (grated) in a bowl. Stir well. Add sunflower and mix with your hands until well combined. Add the egg and knead. The dough shouldn’t be neither tight nor liquid. Form cookies into desirable shape and place them on a baking tray lined with baking parchment. Bake in preheated oven at 190C for 25 minutes or until goden brown. When ready, place them on a platter and allow to cool.
The cookies must be equal sized so that they are uniformly baked. Baking time depends on your oven. They might be ready in 20 minutes, mine needed 25 minutes.
You can add various ingredients such as sundried tomatoes, other kind of cheese, paprika, sesame or poppy seeds, garlic, nuts . I grated garlic in a part of the dough, kneaded it well and sprinkled these cookies with sesame seeds. They turned out to be really yummy especially for somebody who loves garlic.
When cool, place them in a glass jar and store them in the fridge! Kisses!

 

32 Comment

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Περαστικά στη μικρούλα σας… ταλαιπωρηθήκατε πάλι…
    Ωραία τα μπισκοτάκια… το μειονέκτημά τους είναι πως κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, μιας που είναι άκρως εθιστικά!
    Φιλιά πολλά!

  2. Περαστικά στην Χαρούλα, καταλαβαίνω πως ταλαιπωρηθήκατε και οι δυο σας!
    Ελπίζω να της έφτιαξαν το κέφι τα νόστιμα μπισκοτάκια σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

  3. Περαστικά στη μικρή σου. Ελπίζω να βοήθησαν τα νόστιμα, αρωματικά και τραγανά μπισκοτάκια που της έφτιαξες!
    Υπάρχουν ακόμα; Καταγράφω τη συνταγή σου γιατί μου άρεσε. Καλό βράδυ.

  4. αχ…κρύωσε το μωρό μου…φαίνεται πως ίδρωσε με το χορό του Ζορμπά…-:))
    ευτυχώς που υπάρχει και η μανούλα με τις λιχουδιές της…
    ωραία ιδέα κοριτσάκι…
    καταγράφεται…
    φιλιά…-:))

  5. Δήμητρα είχα μέρες να περάσω κι απόψε έπεσα σε δυο λιχουδιές, μια γλυκιά και μια αλμυρή!! Μου αρέσουν πολύ τα τυρομπισκοτάκια σου! Κι εγώ νομίζω θα του έβαζα περισσότερη παρμεζάνα, τους ταιριάζει. Γειά στα χέρια σου και σιδερένα η μικρή:-) Φιλιά