Έτσι, λοιπόν στη σημερινή εκδοχή της φέρθηκα σωστά και δημιούργησα ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο. Την μαρινάρισα με κρασάκι, της έριξα πορτσίνι, τη λιβάνισα με δεντρολίβανο και απέκτησε επιτέλους γεύση! Τη συνόδευσα με κλασικό πουρέ πατάτας. Θα της ταίριαζε και ρυζάκι. Η επιλογή είναι δική σας.
Καλά και υγιεινά μαγειρέματα!
Υλικά:
1 φλ. κεμπάμπ σόγιας
1 φλ. λευκό κρασί
λίγα πορτσίνι
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζω τα κεμπάμπ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν τα τοποθετώ σε ένα πυρέξ, τα πασπαλίζω με τα αρωματικά, το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και περιχύνω το κρασί και το λάδι. Τα μαρινάρω για 5 ώρες. Τα πορτσίνι τα έβαλα και αυτά σε κρασί για 1ώρα, τα σούρωσα και πρόσθεσα το δικό τους κρασάκι στα κεμπάμπ. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα πορτσίνι. Ψήνω στους 180C για 1 ώρα περίπου.
I was not fond of soy kebabs because I had a painful experience some years ago when I had cooked them and they were so tasteless that I hated them. The recipe I came up with has made me change my mind and I have realised that soy products need the right ingredients in order to be appealing!
The wine-porcini-herb marinade has given real taste to this healthy dish. As a side I made a potato puree. Rice is another good option.
Eat well, be well!
Ingredients:
1 cup soy kebabs
1 cup white wine
some porcini
4 garlic cloves, minced
3 rosemary twigs
1 Tbsp oregano
1 Tbsp thyme
6 Tbsp olive oil
salt and pepper
Directions:
Prepare soy kebabs according to package instructions. Then place them in a baking dish, add garlic, herbs, salt and pepper and marinate them in wine and olive oil for 5 hours. I marinated porcini too for 1 hour and then poured their wine in soy kebabs. Bake at 180C for about an hour.
Αυτο ακριβως μου συνεβη και εμενα!ειχα δοκιμασει να φτιαξω κεμοαπ σογιας αλλα ητανε μια αποτυχια!Αυτη τη συνταγη θα τη δοκιμασω ομως…Φαινεται πολυ νοστιμη και αρωματικη!
Δεν έχω τολμήσει ποτέ να δοκιμάσω να μαγειρέψω σόγια… Η συνταγή σου φαίνεται πολύ μυρωδάτη πάντως!
These looks good Lenia!
Να σου πω, κι εμένα η αρχική μου εμπειρία με σόγια κεμπάμπ, δεν ήταν και η καλύτερη!
Εσύ το εμπλούτισες με ένα σωρό νοστιμιές και σίγουρα την μετέτρεψες σε ένα πολύ νόστιμο πιάτο!
sono passata per un saluto, ho passato delle meravigliose vacanze a Rodi, W la Grecia !Un abbraccio…
Estupenda receta muy buena y fragante,saludos y abrazos.
Παρόλο που δεν έχω και τις καλλίτερες σχέσεις με τη σόγια (αποτυχημένες προσπάθειες), το δικό σου με τα μυρωδικά και το κρασί πρέπει να έγινε νόστιμο.
Μόνο μια φορά έχω δοκιμάσει και δεν με ενθουσίασε καθόλου, δεν ξέρω αν είχε φταίξει ο τρόπος μαγειρέματος αλλά διστάζω να ξαναδοκιμάσω.
Une recette originale. Ça doit être délicieux.
A bientôt
Hi! My, dear! So long since I don´t comment your fantastic recipes!This one looks absolutely colour and tastefull.Besitos
Love this récipe Lenia!
A very delicious and healthy recipe, Lenia. I have never had soy kebabs…have to hunt down some to try.
Κεμπάπ σόγιας έχω πολύ καιρό να φάω αλλά πρέπει να σου έγιναν καταπληκτικά!!!
Λένη μ΄, δε νομίζω… Πειράζει αν φτιάξω μόνο τη βάση, ήτοι τον πουρέ πατάτας;! Δεν θα μου ήταν αρεστό αν σε πείραζε…!
Κεμπάπ ποτέ δεν έχω φτιάξει, πολύ παλιά για τον μπαμπά μου και λόγους υγείας είχα φτιάξει κιμά σόγιας αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει καθόλου, εκτοτε δεν ξαναδοκίμασα αυτά τα προιοντα. Θα σε έχω υπόψη μου όμως αν το ξαναεπιχειρήσω. Καλό μήνα! 🙂
Πραγματικά έγιναν πολύ νόστιμα με το μαρινάρισμα. Έκανα μια παραλαγή και βγήκε πολύ καλή!!!
Χρόνια πολλά, Γιώργο μου! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!
Πολλά γιορτινα φιλιά!