The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Χορτοφαγικά κανελόνια με κιμά

For the recipe in English click here

Οι Κυριακές είναι μέρες που ενδείκνυνται για την παρασκευή μπελαλίδικων πιάτων. Στο μυαλό του λαού μας είναι συνυφασμένες με την συγκέντρωση της οικογένειας γύρω από το τραπέζι, με θαλπωρίτσα και μπόλικο χουχούλινγκ! Το φαγητό συνήθως στα ελληνικά σπιτικά θα είναι κάτι ψητό ή κάποιο παστίτσιο κτλ. Εγώ ως χορτοφάγος κ μακαρονού τις Κυριακές μου αρέσει να τις γιορτάζω με πιάτα ζυμαρικών. Πρόσφατα έφτιαξα το φαγάκι που σας παρουσιάζω σήμερα, το οποίο έγινε απίθανο κ μας ενθουσίασε στον μέγιστο βαθμό. Θέλει τον χρόνο του (κυρίως για το γέμισμα των κανελονιών), αλλά αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Επίσης τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα! Καλέ, ακόμα δεν είπα τι έφτιαξα! Κανελόνια με τον πιο ωραίο κιμά σόγιας που έχω φτιάξει ποτέ! Απλά “δεν υπάρχει” που λένε και οι μαθητές μου! Πρέπει να το δοκιμάσετε αυτό το πιάτο! Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση! Χωρίς τυρί, χωρίς κρέμες γάλακτος, κι όμως τόσο νόστιμα αυτά τα κανελόνια! Είμαι βεβαία ότι θα τα λατρέψετε!

Φιλάκια πολλά κ καλή εβδομάδα! Μουάτς!!!

DSC_0632Υλικά:
1 πακέτο κανελόνια
2 φλ. (115 γρ.) κιμάς σόγιας Pural
1 καρότο
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κιλό χυμός ντομάτας
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα Biona
3 κ.σ. ντοματοπελτές
250 ml κρέμα σόγιας Bjorg
μαϊντανός, ρίγανη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
κανέλα Cook κ μοσχοκάρυδο
αλάτι κ πιπέρι

για την κρούστα:
2 φρυγανιές
1/2 φλ. αμύγδαλα
1 κ.σ. διατροφική μαγιά Gopal’s
μοσχοκάρυδο, κανέλα
αλάτι Le Guearandais κ πιπέρι

DSC_0638Εκτέλεση:

Ετοιμάζω τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ο συγκεκριμένος είχε την πρωτοτυπία ότι δεν τον βράζεις/αφήνεις/σουρώνεις όπως όλοι οι άλλοι που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς. Απλά τον βάζω σε νερό κ μετά τον στίβεις. Ήταν μακράν ο πιο νόστιμος κιμάς σόγιας που έχω φάει! Λοιπόν, αφού τον ετοιμάσω τον βάζω στην κατσαρόλα. Στο μπλέντερ πολτοποιώ το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το καρότο, τον μαϊντανό. Βάζω και αυτά στην κατσαρόλα κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μαζί με λίγο νερό. Προσθέτω μετά από λίγο την ντομάτα, τα ντοματάκια κ τον πελτέ. Αλατοπιπερώνω, βάζω κανέλα κ μοσχοκάρυδο (δεν δίνω ποσότητα, ρυθμίστε το ανάλογα με τα γούστα σας). Στο τέλος προσθέτω την κρέμα σόγιας κ το λάδι κ ανακατεύω καλά. Γενικά θέλουμε μπόλικη σάλτσα για να καλύψει κ τα κανελόνια. Αποσύρω από την φωτιά. Με ένα τρυπητό βγάζω τον κιμά κ τον βάζω σε ένα μπολ. Λαδώνω ένα πυρέξ. Γεμίζω κάθε κανελόνι με την γέμιση κ το τοποθετώ στο πυρέξ, το ένα δίπλα κολλητά στο άλλο. Όταν τελειώσω, περιχύνω με την σάλτσα που έχω στην κατσαρόλα. Στο μπλέντερ χτυπώ τα υλικά της κρούστας κ πασπαλίζω την επιφάνεια του φαγητού με αυτά. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνοσ τους 180C για 40 λεπτά. Μετά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο κ ψήνω για περίπου άλλα 15-20. Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει το φαγάκι κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.590 times, 1 visits today)

10 Comment

  1. Καλημέρα, Παρακολουθώ καιρό τις συνταγές σας και μου αρέσουν. Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι χορτοφάγος απλά προσπαθώ να μην τρώω κρέας και άλλα. Μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω κάποια υλικά όπως για παράδειγμα η μαγιά. Μένω στον Πειραιά. Τα καταστήματα με τα βιολογικά έχουν ή πρέπει να πάω κάπου αλλου. Ευχαριστώ για τις όμορφες συνταγές σας αλμυρές και γλυκές.

    1. Καλώς το γλυκό κορίτσι! Νατασάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου αρέσει το μπλογκ, το οποίο το παρακολουθούν όχι μόνο χορτοφάγοι, αλλά και όσοι θέλουν να μειώσουν τα ζωικά κτλ. Μένω Ζάκυνθο, για αυτο ψωνίζω από το eshop http://biosophy.gr/index.php?route=common/home

      Όλα πάντως τα υλικά τα βρίσκεις και σε καταστήματα με βιολογικά!

      Μην διστάσεις να ρωτήσεις, αν έχεις κάποια απορία!
      Καλά κ υγιεινά μαγειρέματα!
      Μουάτς!

      1. Έχω μια απορία όμως. Την μαγιά την έβαλα μεν αλλά δεν καταλαβαινω τι ρόλο παίζει στην επικάλυψη ανακατεμενη με τρίμμα φρυγανιάς και κοπανισμένα αμύγδαλα.

      2. Μαράκι μου, η μαγιά προσδίδει μια ελαφρώς τυρένια γεύση στο φαγητό!
        Φιλάκια πολλά και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *