The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια Σαλάτες

Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια

For the recipe in English click here

Αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες, καλημέρα! Σήμερα Δευτέρα ανεβάζουμε την τελευταία συνταγούλα πριν κλείσουμε για ολιγοήμερες διακοπές. Επειδή η τεχνολογία δεν θα μας συνοδεύσει, δεν θα έχουμε πρόσβαση στο blog, το mail κ τα social media. Οπότε μην νομίζετε ότι είμαστε γαιδάρες κ δεν απαντάμε σε σχόλια/ερωτήσεις/μηνύματα. όταν επιστρέψουμε με το καλό δριμύτερες, θα απαντήσουμε σε όλα. Η αλήθεια είναι ότι τώρα με την εγκυμοσύνη δεν είμαι για πολλά πολλά. Ζεσταίνομαι εύκολα (μιλάμε για υπερθέρμανση!), κουράζομαι κ βαριέμαι εύκολα (μιλάμε για οξεία τεμπελίτιδα!), οπότε οι μίνι διακοπές μας θα είναι δωμάτιο σε ένα μικρό νησάκι πάνω στη θάλασσα για αγνάντι κ ρομάντζα, μπάνιο πρωί κ απόγευμα κ φυσικά καλό φαγητό σαν γνήσια foodblogger που είμαι. Ελπίζω να έχω όρεξη κ να τραβήξω φωτογραφίες για να σας τα πω, όταν γυρίσω.

 

Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια -Pesto chickpeas with bulgur and cherry tomatoes
Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια

Ας μαγειρέψουμε τώρα! Το καλοκαίρι μου είναι δύσκολο να φάω τα όσπρια σαν σούπα. Οπότε ή τα βράζω κ τα προσθέτω σε σαλάτες ή τα κάνω κεφτεδάκια, μπιφτέκια ή χούμους. Σήμερα σας προτείνω μια συνταγή που αποτελεί ένα υπέροχο καλοκαιρινό πλήρες γεύμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να το απολαύσετε κ σαν σαλάτα. Το πέστο χαρίζει τη μοναδική γεύση του στο πιάτο κ το απογειώνει! Τα ντοματίνια κ το αγγούρι δίνουν δροσιά, ενώ ο συνδυασμός ρεβυθιών με πλιγούρι μας δίνει ισοδύναμη πρωτεΐνη με το κρέας (όσπριο+δημητριακό). Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε αυτό το πιάτο! (Να σημειώσω ότι με τις ποσότητες που σας δίνω για την πέστο έφτιαξα τη σημερινή συνταγή κ την υπόλοιπη τη χρησιμοποίησα την επόμενη μέρα σε μακαρονάδα 1 πακέτου.)

Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!

 

Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια -Pesto chickpeas with bulgur and cherry tomatoes
Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια

Υλικά για 2 μερίδες ως κυρίως πιάτο:

2 φλ. ρεβύθια, βρασμένα
1 φλ. πλιγούρι, βρασμένο
20-30 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε μισά φετάκια
4 κ.σ. πέστο

για την πέστο:
120 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κ.σ. κουκουνάρι ή καρύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
5 κ.σ. νερό ή ζωμό από τα ρεβύθια ή αν το φτιάξετε για ζυμαρικά ζωμό από τα μακαρόνια

 

Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια -Pesto chickpeas with bulgur and cherry tomatoes
Ρεβύθια αλ πέστο με πλιγούρι κ ντοματίνια

Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μπλέντερ τον βασιλικό. Μετά προσθέτω όλα τα υλικά εκτός από το νερό/ζωμό που τον ρίχνω στο τέλος. Το πέστο που θα μείνει το βάζω σε γυάλινο βαζάκι, το καλύπτω με ελαιόλαδο κ το φυλάσσω στο ψυγείο. Σε ένα μπολ βάζω τα ρεβύθια, το πλιγούρι κ 3 κ.σ. πέστο. Ανακατεύω κ μετά προσθέτω τα ντοματίνια, το αγγούρι κ τις 2 κ.σ. πέστο. Ανακατεύω ξανά, μοιράζω σε 2 μπολ/πιάτα κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.494 times, 1 visits today)

5 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *