Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Χάθηκα τον τελευταίο καιρό…Δεν έχω χρόνο καθόλου…Πολύ τρέξιμο και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αποφάσισα να τρέξω τον τρίτο μου μαραθώνιο η τρελή πράγμα που συνεπάγεται πολλή προπόνηση, πολλά χιλιόμετρα σε εβδομαδιαία βάση. (για τους δύο προηγούμενους διαβάστε εδώ κι εδώ)Είναι ένας ωραίος στόχος που με γεμίζει χαρά και παιδικό ενθουσιασμό, αλλά συνάμα απαιτητικός και κουραστικός…Το αστείο είναι ότι πιο πολύ με κουράζει το να βρω χρόνο να χωρέσω τις προπονήσεις στην καθημερινότητά μου παρά η ίδια η προπόνηση αυτή καθαυτή! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και την άνοιξη να σταθώ στη γραμμή της εκκίνησης υγιής και πανέτοιμη να “φάω” 42Km μαζί με τον Κωστή μου που θα με συνοδεύσει.
Σε άλλα νέα πρόσφατα πεταχτήκαμε στο πατρικό μου στην Πάτρα και περάσαμε μια βόλτα από το εκπληκτικό δάσος της Στροφυλιάς και τη Ναύπακτο, μια μικρή πόλη στολίδι! Τι όμορφο να αλλάζεις παραστάσεις έστω και για λίγο! Πόσο γεμίζει ενέργεια η καρδιά και το μυαλό!
Και ας περάσουμε και στη συνταγούλα μας τώρα! Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο τέλεια μπισκότα βρώμης! Ο Δημητράκης με το που τα δοκίμασε κατενθουσιάστηκε και μου είπε ότι έγιναν τα αγαπημένα του! Πολύ νόστιμα, ελαφριά, γεμάτα γεύση, διατηρούνται καλά κι είναι πολύ χορταστικά! Δοκιμάστε τα! Εδώ θα βρείτε κι άλλα μπισκότα βρώμης χωρίς ψήσιμο μάλιστα.
Αυτά για σήμερα! Μου λέιψατε…Θα προσπαθήσω να μην χαθώ…Πολλά φιλιά κι αγάπη από το Τζάντε! Μουάτς!
Υλικά για 17 μπισκότα:
150 γρ. καρύδι
90+90 γρ. βρώμη
80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. ζάχαρη (καρύδας)
από 1/2 κ.γ. κανέλα και αλάτι
100 γρ. σιρόπι αγαύης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. γάλα φυτικό
3.5 κ.σ. λάδι καρύδας
55 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι
30 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Αλέθω τα καρύδια και το 1 φλιτζάνι βρώμη χωρίς να τα κάνω σκόνη. Μεταφέρω αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω μέσα την υπόλοιπη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα, το εκχύλισμα και την αγαύη. Ρίχνω στο μείγμα με τα στερεά τα υγρά κι ανακατεύω καλά. Πασπαλίζω τους χουρμάδες με λίγο αλεύρι και τους ενσωματώνω στο μείγμα μαζί και με τις σταγόνες σοκολάτας. Με ένα κουτάλι παίρνω λίγο από το μείγμα το πλάθω στρογγυλό, το τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το πατικώνω με ένα πιρούνι και τα ψήνω στους 170C αντιστάσεις για 23 λεπτά και 2 λεπτά στον αέρα. Διατηρούνται σε αεροστεγές μπολ για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Καλοφάγωτα!
Συνταγή ελαφρά προσαρμοσμένη από εδώ
Μπορώ να βάλω μέλι αντί για σιρόπι αγαύης και πόσο;
Ναι, στην ίδια ποσότητα! Καλές γιορτές, κοριτσάκι μου!