The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Χριστουγεννιάτικο μενού: Κις με κολοκύθα, σπανάκι και πράσα-Christmas menu::pumpkin, leek & spinach quiche

Κις με κολοκύθα, σπανάκι και πράσα

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι μαγείρισσες αρχίζουν να σχεδιάζουν το γιορτινό τραπέζι. Έτσι και μεις αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα πλήρες γεύμα 4 πιάτων (ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο), το οποίο μάλιστα παρουσιάσαμε και στη συνέντευξη που μας πήραν στον διαγωνισμό των T.G.I. Friday’s. Αυτό που χαρακτηρίζει τα πιάτα που επιλέξαμε είναι ότι είναι εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή (είμαστε και γυναίκες, θέλουμε και χρόνο για τα beaute μας!), νόστιμα, ελαφριά (μην σηκωθούμε από το τραπέζι αγκαλιά με τη σόδα) και θρεπτικά! Δεν περιέχουν κρέας και ναι, αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υπέροχο, γκουρμέ τραπέζι χωρίς τσιτσί!
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το ορεκτικό: μια ελαφριά κις με λαχανικά και τυράκι. Είναι απλούστατη και νοστιμότατη. Μείνετε συντονισμένοι και για τις υπόλοιπες προτάσεις μας!
Φιλάκια!

Κις με κολοκύθα, σπανάκι και πράσα
Υλικά:
700γρ κολοκύθα
1 πράσο

2 σκελίδες σκόρδο
100γρ φύλλα σπανάκι
4 αυγά
1/4 φλ γάλα (σόγιας)
80γρ κατίκι
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε φέτες πάχους 2 εκ., την βάζω σε αντικολλητικό χαρτί, την λαδώνω λίγο (με λάδι-σπρέι ή με ένα πινελάκι), της βάζω πιπεράκι και την ψήνω για 25 περίπου λεπτά.Εν τω μεταξύ ψιλοκόβω το πράσο, βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνω το πράσο για 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Προσθέτω το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο ανακατεύω για ένα λεπτάκι και τέλος βάζω το σπανάκι ψιλοκομμένο και ανακατεύω για 3-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.Σε ένα ταψάκι βάζω λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ την ψημένη κολοκύθα και από πάνω το μείγμα με το σπανάκι και το πράσο. Ανακατεύω τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και ρίχνω αυτό το μείγμα πάνω από το σπανάκι-πράσο. Βάζω κουταλίτσες από το κατίκι και ψήνω για 20 περίπου λεπτά.
Προσαρμογή συνταγής από : Australian Good Taste – April 2008

Κις με κολοκύθα, σπανάκι και πράσα
Christmas is on its way over and we have decided to make a 4-course-holiday-meal (appetiser, salad,main dish and dessert). We have opted for simple, easy and quick recipes because we believe that women have to enjoy holidays too and have time to spend for themselves! All the recipes are vegetarian, nutritious, light and most importantly yummy! With this menu we want to prove that a fancy meal does not have to include meat!
Today we start with the appetiser: a delicious quiche with veggies and cheese. Stay tuned for the other courses! Take care!
Κις με κολοκύθα, σπανάκι και πράσαIngredients:
700g butternut pumpkin, peeled, cut into 2cm pieces
1 leek
2 garlic cloves, crushed
100g baby spinach leaves
4 eggs
60ml (1/4 cup) soy milk
80g (1/3 cup) fresh low-fat ricotta
Olive oil
Directions:
Preheat oven to 200°C. Line a large baking tray with non-stick baking paper. Place the pumpkin on the lined tray and spray with olive oil spray. Season with pepper. Bake in oven for 25 minutes or until golden.
Meanwhile, heat a large non-stick frying pan over medium heat. Spray lightly with olive oil spray to grease. Add the leek and cook, stirring occasionally, for 5 minutes or until soft. Add the garlic and cook, stirring, for 1 minute or until soft. Add the spinach and cook, stirring, for 3 minutes or until the spinach just wilts.
Line a 26 x 16cm (base measurement) slab pan with non-stick baking paper. Spread the pumpkin and leek mixture evenly over the base of the pan.
Whisk together the eggs and milk in a jug. Pour egg mixture evenly over pumpkin and leek mixture. Sprinkle evenly with ricotta. Bake for 20 minutes or until puffed and golden.
Source : Australian Good Taste – April 2008

Κις με κολοκύθα, σπανάκι και πράσα
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 388 times, 1 visits today)

14 Comment

  1. τωρα που βρισκω το χαλουμι, μενει να βρω και το κατικι!
    υπεροχη χειμωνιατικη συνταγη.
    συγχαρητηρια για την νικη σας στο friday’s.
    ειρηνη

  2. Τι τώρα δηλαδή εσείς μας έχετε vegetarian γιορτινό μενού?!
    Τέλεια! Αν κρίνω από την κολοκύθα που μοιάζει υπέροχη με το σπανάκι και το κατίκι, τα υπόλοιπα θα μου αρέσουν πιστεύω πολύ, άρα ανυπομονώ!
    Φιλιά, καλή συνέχεια!

  3. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή! Έχω φάει αλμυρή κολοκυθόπιτα και την είχα λατρέψει. Αυτή που έχει και σπανάκι και πράσο επιπλέον θα πρέπει να είναι πολύ καλή επίσης. Ωραία πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι. Καλή εβδομάδα!

    Eleanna – foodaki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *