Οι γιορτές πλησιάζουν και οι μαγείρισσες αρχίζουν να σχεδιάζουν το γιορτινό τραπέζι. Έτσι και μεις αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα πλήρες γεύμα 4 πιάτων (ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο), το οποίο μάλιστα παρουσιάσαμε και στη συνέντευξη που μας πήραν στον διαγωνισμό των T.G.I. Friday’s. Αυτό που χαρακτηρίζει τα πιάτα που επιλέξαμε είναι ότι είναι εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή (είμαστε και γυναίκες, θέλουμε και χρόνο για τα beaute μας!), νόστιμα, ελαφριά (μην σηκωθούμε από το τραπέζι αγκαλιά με τη σόδα) και θρεπτικά! Δεν περιέχουν κρέας και ναι, αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υπέροχο, γκουρμέ τραπέζι χωρίς τσιτσί!
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το ορεκτικό: μια ελαφριά κις με λαχανικά και τυράκι. Είναι απλούστατη και νοστιμότατη. Μείνετε συντονισμένοι και για τις υπόλοιπες προτάσεις μας!
Φιλάκια!
Υλικά:
700γρ κολοκύθα
1 πράσο
100γρ φύλλα σπανάκι
4 αυγά
1/4 φλ γάλα (σόγιας)
80γρ κατίκι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Today we start with the appetiser: a delicious quiche with veggies and cheese. Stay tuned for the other courses! Take care!
1 leek
2 garlic cloves, crushed
100g baby spinach leaves
4 eggs
60ml (1/4 cup) soy milk
80g (1/3 cup) fresh low-fat ricotta
Olive oil
Preheat oven to 200°C. Line a large baking tray with non-stick baking paper. Place the pumpkin on the lined tray and spray with olive oil spray. Season with pepper. Bake in oven for 25 minutes or until golden.
Meanwhile, heat a large non-stick frying pan over medium heat. Spray lightly with olive oil spray to grease. Add the leek and cook, stirring occasionally, for 5 minutes or until soft. Add the garlic and cook, stirring, for 1 minute or until soft. Add the spinach and cook, stirring, for 3 minutes or until the spinach just wilts.
Line a 26 x 16cm (base measurement) slab pan with non-stick baking paper. Spread the pumpkin and leek mixture evenly over the base of the pan.
Whisk together the eggs and milk in a jug. Pour egg mixture evenly over pumpkin and leek mixture. Sprinkle evenly with ricotta. Bake for 20 minutes or until puffed and golden.
Source : Australian Good Taste – April 2008
Deve essere una bontà! Brava Lenia!
Se ve muy exquisita esta quiche soy fan de las espinacas muy bueno,abrazos.
This looks amazing…and no dough of any kind! 🙂 ela
che piatto gustoso, buon fine settimana, filakia…
Κι επειδή εγώ θα είμαι στα ξένα δεν ξέρω τι θα κάνουμε εκεί θα τη φτιάξω μετά τις γιορτές!!
Καλησπέρα!!
look delicious I love this quiche!!
Μανουσίνα μου τέλεια επιλογή και εξαιρετική παρουσίαση!
this looks great, must be so flavourful! cheers!
τωρα που βρισκω το χαλουμι, μενει να βρω και το κατικι!
υπεροχη χειμωνιατικη συνταγη.
συγχαρητηρια για την νικη σας στο friday’s.
ειρηνη
This is my kind of food….simple and delicious!
This looks perfect for a brunch, lunch or dinner!
Τι τώρα δηλαδή εσείς μας έχετε vegetarian γιορτινό μενού?!
Τέλεια! Αν κρίνω από την κολοκύθα που μοιάζει υπέροχη με το σπανάκι και το κατίκι, τα υπόλοιπα θα μου αρέσουν πιστεύω πολύ, άρα ανυπομονώ!
Φιλιά, καλή συνέχεια!
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή! Έχω φάει αλμυρή κολοκυθόπιτα και την είχα λατρέψει. Αυτή που έχει και σπανάκι και πράσο επιπλέον θα πρέπει να είναι πολύ καλή επίσης. Ωραία πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι. Καλή εβδομάδα!
Eleanna – foodaki.gr
quanto e’ buona la zucca!questa ricetta e’ molto interessante e immagino molto gustosa!!!!complimenti!