The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού
Vegan Γλυκά Γλυκά Πίτες Τάρτες

Νηστίσιμη σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, φίλοι μου καλοί κ φίλες μου καλές! Η εβδομάδα μας θα κλείσει γλυκά με ένα ακόμη γλυκάκι. Μια σοκολατένια τάρτα με πολύ πολύ φουντούκι! Νομίζω ότι είναι περιττό να πω πόσο υπέροχος είναι ο συνδυασμός σοκολάτα-φουντούκι! Είναι πράγματι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Φτιάξτε την κ είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε. Εμείς την φτιάξαμε μαζί με τον Κωστή κ σε 24 ώρες την είχαμε κατασπαράξει. Είμαστε κ οι 2 λιχούδηδες βλέπετε. Δεν επιβιώνουν τα γλυκά στο σπίτι για πολύ…

Πριν σας αποχαιρετήσω να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την αγάπη κ την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε! Η χαρά μας δεν περιγράφεται, όταν μας ενημερώνετε με ένα απλό σχόλιο ή και με φωτογραφίες για την επιτυχία που είχε μια συνταγή μας. Πραγματικά μας φτιάχνετε την μέρα! Φιλάκια πολλά κ να περάσετε όμορφα το διήμερο! Μουάτς!

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού
Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Υλικά για ταρτιέρα διαμέτρου 23 cm:
για την βάση:
125 γρ. βούτυρο
320 γρ. αλεύρι γοχ  (κοσκινισμένο)
2 κ.σ. (30 γρ.) ζάχαρη
4 κ.σ. (52 γρ.) παγωμένο νερό
για την γέμιση:
1 φλ.( 140 γρ.) ωμά φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
250 ml κρέμα σόγιας
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού
Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Εκτέλεση:
Για την βάση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνω μια λακούβα στη μέση κ ρίχνω το βούτυρο κομματιασμένο κ τη ζάχαρη. Δουλεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Προσθέτω το νερό. Πλάθω τη ζύμη κ δημιουργώ μια μπάλα. Τυλίγω με μεμβράνη πλαστική κ τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά ανοίγω με πλάστη τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας. Μεταφέρω στην ταρτιέρα κ με ένα πηρούνι κάνω τρύπες. Βάζω από πάνω μια λαδόκολλα και κάμποσα φασόλια για βάρος και την ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. Τη βγάζω από τον φούρνο, αφαιρώ τα φασόλια κ την λαδόκολλα κ ψήνω για άλλα 20 λεπτά. Την βγάζω κ αφήνω να κρυώσει.
Για την γέμιση: Σε ένα μπολ βάζω την λιωμένη κουβερτούρα. Την ανακατεύω καλά με την κρέμα σόγιας κ την άχνη.  Στο τέλος ρίχνω τα αλεσμένα φουντούκια κ ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Το αδειάζω στην ψημένη βάση που περιμένει απλωμένη στην ταρτιέρα. (πρέπει να έχει κρυώσει). Την ισιώνω με μια μαρίζ, γαρνίρω με χοντροκοπανισμένα φουντούκια κ ξύσματα κουβερτούρας κ την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Καλή σας απόλαυση!

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού
Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Υλικά για ταρτιέρα διαμέτρου 23 cm:
για την βάση:
125 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι γοχ + 20γρ.
2 κ.σ. (30 γρ.) ζάχαρη
4 κ.σ. (52 γρ.) παγωμένο νερό
για την γέμιση:
1 φλ.( 140 γρ.) ωμά φουντούκια
120 γρ. κουβερτούρα
250 ml κρέμα σόγιας
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.867 times, 1 visits today)

9 Comment

    1. Καλημερούδια, κοριτσάκι! Η κρέμα σόγιας είναι περίπου η αντίστοιχη φυτική κρέμα γάλακτος. Την βρίσκεις σε μεγάλα σο’υπερ μάρκετ κ σε καταστήματα με βιολογικά΄!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

    1. Καλημέρα, Τάνια μου! Δεν νομίζω πως γίνεται αυτό…Είνα βασικό συστατικό της ζύμης. Πάντως δεν είναι μεγάλη η ποσότητα, ούτε σου βγάζει “βουτυρίλα” η συνταγή.
      Πολλά φιλιά!

  1. Δεν υπάρχει αυτή η τάρτα! Την έφτιαξα αντικαθιστώντας την κρέμα με μασκαρπόνε (επειδή αυτό είχαμε σπίτι) και έγινε ανάρπαστη. Εξαιρετική συνταγή και εύκολη!

    Υγ. Είχαμε συνολικό μενού veggie sisters στο σπίτι, είχαν προηγηθεί οι κεφτέδες από φακές από τη συνταγή για το χορτοφαγικό «βρώμικο», τους οποίους έφαγε και ο 2χρονος γιος μου. Μπράβο σας veggie sisters, πολύ ωραίες οι προτάσεις σας 🙂

    1. Γιούπι!!!!! Τιμή μας να φτιάχνετε μενού με δικές μας συνταγές! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ , Μυρτούλα μου, για τα καλά συ λόγια!
      Χαίρομαι που σας άρεσε η τάρτα! Φιλάκια πολλά, ιδίως στον μικρό σου πρίγκηπα! Μουάτς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *