For the recipe in English click here
Η σαλάτα walford είναι μια πολύ δημοφιλής χειμωνιάτικη σαλάτα που γίνεται με μήλα, σέλερυ, καρύδια κ μαρούλι περιχυμένα με μαγιονέζα. Δημιουργήθηκε μεταξύ 1893-1896 στο ξενοδοχείο Walford της Νέας Υόρκης. Όταν έφτιαξα την πολυαγαπημένη μου φυτική μαγιονέζα, άρχισα να ψάχνω τρόπους για να την αξιοποιήσω. Πρώτα έκανα αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών κ μετά έκανα τη σαλάτα που σας παρουσιάζω σήμερα, η οποία είναι τραγανιστή, δροσιστική κ πεντανόστιμη! Σημειωτέον δεν έκοψα την κοιλούμπα μου στην παραπάνω φωτογραφία, μου φάνηκε τόσο αστεία (εκεί ήμουν 7,5 μηνών, τώρα θα καταλάμβανε μεγαλύτερο χώρο στη φωτογραφία, χαχα!).
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι/ες μου!
Υλικά για 3-4 άτομα:
2 φύλλα μαρουλιού
1 καρότο, τριμμένο
3 σέλερυ, ψιλοκομμένα
1 μήλο, μισό σε φέτες, μισό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σταφίδα
4 κ.σ. καρύδι
3 κ.σ. φυτική μαγιονέζα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λεμόνι
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια πιατέλα βάζω τα φύλλα μαρουλιού. Σε μπολ ανακατεύω το καρότο, το σέλερυ, τα κομματάκια μήλου, τη σταφίδα κ το καρύδι. Χτυπώ σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα με το λάδι κ τον χυμό λεμονιού. Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα κ ανακατεύω καλά. Αλατοπιπερώνω κ μεταφέρω πάνω στα μαρουλόφυλλα. Γαρνίρω με τις φέτες μήλου περιμετρικά. Καλή σας απόλαυση!