The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σαλάτα με σπανάκι κ φουρνιστά λεμονάτα μανιτάρια με μουστάρδα
Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι κ φουρνιστά λεμονάτα μανιτάρια με μουστάρδα

For the recipe in English click here

Καλημέρες από την όμορφη Ζάκυνθο! Ελπίζω να είστε καλά, αγαπημένοι μου κ να μαγειρεύετε με πάθος κ μεράκι! Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη, πανάλαφρη αλλά πολύ νόστιμη σαλάτα με σπανάκι. Τρυφερά φύλλα σπανάκι (μωρό σπανάκι που λένε, χαχα!) με μανιταράκια που έχουν ψηθεί στη λαδόκολλα με λεμόνι κ μουστάρδα, πασπαλισμένα με ασπρόμαυρα σουσάμια κ φιστίκι Αιγίνης! Μιαμ! Τι υγιεινή νοστιμιά είναι αυτή! Η συνταγή αποτελεί guest post και την πρωτοδημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες στο “Greek Nutrition”, μια σελίδα που προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής.

“Το Greek-Nutrition.com είναι ένα συλλογικό blog γεμάτο με νέα & άρθρα & Συνταγές & ενέργεια, προερχόμενα από την σύγχρονη & αρχαία Ελληνική κουλτούρα. Είναι ένας τρόπος για να μοιραζόμαστε με όλους, όλη την ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΣΟΦΙΑ & ΓΝΩΣΗ πάνω σε υγεία, ευεξίαομορφιά, and ευτυχία που έχει περάσει μέσα από αιώνες και αιώνες Ελληνικής ευημερίας..”.Αξίζει να επισκεφθείτε αυτή την υπέροχη σελίδα πατώντας εδώ

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι να περάσετε μια όμορφη Κυριακή!

Σαλάτα με σπανάκι κ φουρνιστά λεμονάτα μανιτάρια με μουστάρδα
Σαλάτα με σπανάκι κ φουρνιστά λεμονάτα μανιτάρια με μουστάρδα

Υλικά:
5 μανιτάρια, σε φέτες
1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι

100 γρ. baby σπανάκι
2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροκοπανισμένο
1 κ.γ. λευκό + 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα 1/2 λεμονιού

Σαλάτα με σπανάκι κ φουρνιστά λεμονάτα μανιτάρια με μουστάρδα
Σαλάτα με σπανάκι κ φουρνιστά λεμονάτα μανιτάρια με μουστάρδα

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετώ τα μανιτάρια, την πιπεριά, το σκόρδο. Χτυπώ το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη κ το αλατοπίπερο. Περιχύνω τα μανιτάρια με αυτό το μείγμα κ ανακατεύω καλά με τα χέρια. Ψήνω στους 200C για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν βάζω σε μια πιατέλα το σπανάκι το περιχύνω με το χτυπημένο λαδολέμονο κ ανακατεύω. Προσθέτω και τα μανιτάρια, πασπαλίζω με τα σουσάμια, το ξύσμα κ το φιστίκι Αιγίνης κ σερβίρω. Καλή σας όρεξη!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.329 times, 2 visits today)

5 Comment

  1. Το σπανάκι είναι από τις καλύτερες πράσινες σαλάτες και ταιρίαζει όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά! Μου αρέσει πολύ η προσθήκη από το μαύρο σουσάμι και το φιστίκι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *