Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Πώς πάει η καραντίνα; Ελπίζω να είστε γαλήνιοι και δυνατοί. Εμείς εδώ μαμά και γιος συνηθίσαμε στην τηλεκπαίδευση κι ομολογώ ότι νιώθω πως κάτι γίνεται, κάτι καταφέρνουμε έστω και μέσα από αυτόν τον ψυχρό και απόμακρο τρόπο εκπαίδευσης… Ο Δημητράκης είναι συνεπής στο καθημερινό ραντεβού του με την γλυκιά κυρία Κατερίνα και τους συμμαθητές του, αν και καμιά φορά κουράζεται και προτιμά να σκεπάζει το κεφάλι του με μια πετσέτα για να παριστάνει το φάντασμα ή να φορά το αποκριάτικο καπέλο του Ινδιάνου…Ας περάσουμε τώρα στην συνταγούλα μας! Σήμερα φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και θρεπτικό φαγάκι: ρύζι με αγκινάρες! Απλά υλικά αλλά δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Αυτά τα φαγάκια τελικά είναι τα καλύτερα, αυτά με το τίποτα φτιάχνεις μικρά αριστουργήματα! Την φορά που φωτογράφισα, είχα χρησιμοποιήσει αγκινάρες που είχα καταψύξει, αν και συνήθως το φτιάχνω με πάτους αγκινάρας που αγοράζω από το σούπερ μάρκετ. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο ρύζι με αγκινάρες. Καιρός να μαγειρέψετε αλλιώς το αγαπημένο λαχανικό που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε αλά πολίτα ή με αρακά! Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Φιλιά πολλά από το νησί! Μουάτς!
10 αγκινάρες (κατεψυγμένες)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, προσθέτω το ζεστό νερό και τις αγκινάρες και βράζω για 20 λεπτά. Καλό είναι να κόψετε τους πάτους στα 4 όταν θα έχουν μαλακώσει για να βράσουν καλύτερα. Κατόπιν ρίχνω το ρύζι, τον μάραθο και τον χυμό ντομάτας κι αφήνω να σιγοβράσει το φαγάκι μου ώσπου να απορροφηθεί το νερό. Αλατοπιπερώνω προς το τέλος και προσθέτω και το υπόλοιπο λάδι. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. μπορείτε να προσθέσετε και πράσο, ταιριάζει απίστευτα!
συνήθως το φτιάχνω με κατεψυγμένες αγκινάρες του εμπορίου. Στην φωτογραφία έτυχε να έχω
χρησιμοποιήσει αγκινάρες που είχα καταψύξει εγώ.