The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Αλμυρές μπάρες ρυζιού κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου
Αλείμματα -Σάλτσες Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Μπισκότα - μπάρες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Αλμυρές μπάρες ρυζιού κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου

For the recipe in English click here
Όσοι μας παρακολουθείτε, έχετε καταλάβει την αγάπη μου για τις μπάρες. Τις θεωρώ ιδανικό σνακ, για τη δουλειά, για την προπόνηση κτλ. Μου ήρθε λοιπόν μια ιδέα: να δημιουργήσω μια αλμυρή εκδοχή! Έτσι, προέκυψαν οι σημερινές αλμυρές μπάρες, οι οποίες σημειωτέον είναι πιο νόστιμες την επόμενη μέρα. Χρησιμοποίησα υλικά εκλεκτής ποιότητας από τη Yoleni’s. Για πρώτη φορά δοκίμασα το βολάκι, ένα τυρί από την Άνδρο που με ξετρέλανε με τη μεστή βουτυράτη γεύση του! Συνόδευσα τις μπάρες με ένα δροσιστικό μυρωδάτο ντιπ με γιαούρτι κ δυόσμο, το οποίο τις απογείωσε.

Να είστε καλά, καλοί μου φίλοι!

αλμυρές μπάρες ρυζιού με λεντινούλα κ βολάκι κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου
Αλμυρές μπάρες ρυζιού κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου

Υλικά:
1,5 φλ. ρύζι καστανό “Αχελώος”
2 λίτρα νερό
15 γρ. μανιτάρι λεντινούλα αποξηραμένο “Δίρφυς”
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
100 γρ. βολάκι σκληρό Άνδρου “Ασούτη”, τριμμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο “Poliana Gourmet” με άγριο θυμάρι
2 αυγά
ρίγανη “Cretan Herbs”
αλάτι κ πιπέρι
σουσάμι

αλμυρές μπάρες ρυζιού με λεντινούλα κ βολάκι κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου
Αλμυρές μπάρες ρυζιού κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου

για το ντιπ:
200 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο “Poliana Gourmet” με άγριο θυμάρι
2 κ.γ. Ελιξίριο Jasmine “Βαιμάκη” (παλαιωμένο ξίδι)
1 σκελίδα σκόρδο
φύλλα δυόσμου
αλάτι κ πιπέρι

αλμυρές μπάρες ρυζιού με λεντινούλα κ βολάκι κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου
Αλμυρές μπάρες ρυζιού κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου

Εκτέλεση:

Μουλιάζω στο κρασί τα μανιτάρια για 2 ώρες. Τα στραγγίζω. Ρίχνω το πλυμένο ρύζι στο νερό που βράζει και προσθέτω το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λάδι κ τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνω. Στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώνω το ρύζι κ το αφήνω να κρυώσει. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά, τη ρίγανη, το τυρί, αλατοπιπερώνω. Περιχύνω το μείγμα αυτό στο ρύζι κ ανακατεύω καλά. Αδειάζω στο ταψάκι, πασπαλίζω με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Κόβω όταν έχει παγώσει. Για το ντιπ απλά βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά κ αναμειγνύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλή σας απόλαυση!

αλμυρές μπάρες ρυζιού με λεντινούλα κ βολάκι κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου
Αλμυρές μπάρες ρυζιού κ δροσιστικό ντιπ δυόσμου

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 844 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *