The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας

For the recipe in English click here

Το Σάββατο το πρωί έδινα μάχη με μελιτζάνες! Μέσα στην εβδομάδα όταν είχα πάει για ψώνια είχα πάρει πολλές μελιτζάνες χωρίς να έχω ήδη σκεφτεί ότι κάτι θέλω να φτιάξω. Έτσι, όταν άνοιξα το ψυγείο και τις είδα να κάθονται στο συρτάρι του, σήκωσα τα μανίκια μου και αναμετρήθηκα μαζί τους ! Νίκησα με σκορ 2-0! Το πρώτο γκολ μπήκε με αυτά τα ρολά μελιτζάνας γεμάτα μεσογειακά αρώματα με τα νόστιμα προϊόντα της yoleni’s. Ταξιδέψτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα yoleni’s για να δείτε κορυφαίας ποιότητας προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Κι έπεται συνέχεια!

Σας φιλώ γλυκά!

πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας
Πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας

Υλικά
2-3 μελιτζάνες μακριές
1 φλ. Τραχανάς ξινός “Ανδρίτσαινα”
100γρ μανούρι
2κσ Σάλτσα ντομάτας με Vinsanto “Santo”
4 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Vasilakis Estate”
1 σκελίδα σκόρδο
2 κσ κουκουνάρια
2 κσ Μίγμα για σαλάτα Bio “Cretan Herbs”
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Vasilakis Estate” για τις μελιτζάνες
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
οδοντογλυφίδες

πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας
Πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας

για την σάλτσα ντομάτας-βασιλικού
300γρ χυμός φρέσκιας ντομάτας
1/4 φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
3 κσ  Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Vasilakis Estate”
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες

πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας
Πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας

Εκτέλεση:
Φτιάχνω την σάλτσα ντομάτας-βασιλικού : Σε μια κατσαρόλα βάζω 3 κσ ελαιόλαδο και σοτάρω το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατίζω, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και τον βασιλικό και το αφήνω να βράσει.
Κόβω τις μελιτζάνες σε κάθετες φέτες τις τοποθετώ σε λαδόκολλα, τις αλατίζω, τις λαδώνω και τις πασπαλίζω με τα μυρωδικά. Καλό είναι οι μελιτζάνες να κοπούν με μαντολίνο ή με προσοχή για να έχουν το ίδιο πάχος και να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 15 λεπτά (στα 10 λεπτά τις γυρίζω πλευρά). Βράζω τον τραχανά και τον σουρώνω. Σε ένα τηγάνι βάζω 4κσ ελαιόλαδο, σοτάρω το σκόρδο (ψιλοκομμένο) και τα κουκουνάρια, στην συνέχεια προσθέτω και τον τραχανά, ανακατεύω ρίχνω και την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύω για 2-3 λεπτά, αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω να κρυώσει λίγο ο τραχανάς. Παίρνω μια μελιτζάνα και την απλώνω σε ένα πιάτο, της βάζω μια κουταλιά τραχανά και το κάνω ρολάκι, κλείνω με οδοντογλυφίδα.
Τοποθετώ τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ, περιχύνω με την σάλτσα ντομάτας-βασιλικού και κομματάκια μανούρι, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10-12 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας
Πρωτότυπα ρολά μελιτζάνας

Παρέα στα ρολίνια μελιτζάνας έκαναν ο τραχανάς που περίσσεψε, Ελιές πράσινες Bio γεμιστές με πιπεριά “Ροβιές”  και Ελιές πράσινες Bio γεμιστές με αμύγδαλο “Ροβιές”, μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό τσάι “Dolopia”, τα αγαπημένα μου Λαζανόφυλλα με πατάτα “Χιώτικο Κελάρι” και κρασάκι για εμένα και μπυρίτσα για τον κύριο του σπιτιού…

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 967 times, 1 visits today)

3 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *