The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μάφιν με κινόα κ μήλο
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Μάφιν με κινόα κ μήλο

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Μετά από το σουξεδιάρικο λαχανόρυζο σας έχω γλυκάκι νόστιμο, θρεπτικό, ιδανικό για τα παιδάκια σας, αλλά φυσικά και για εσάς! Το ιδιαίτερο με τα μάφιν μήλου που σας παρουσιάζω σήμερα είναι ότι περιέχουν κινόα! Ναι, ναι, η κινόα πάει παντού! Και είναι απίθανη! Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε καταλάβει πόσο πολύ την αγαπώ. Την χρησιμοποιώ συνήως σε αλμυρές παρασκευές. Τα μόνα γλυκάκια που περιέχουν αυτό το θρεπτικό ψευδοδημητριακό είναι η κινόα με σοκολάτα, καρύδα κ μπανάνα (τέλειο πρωινό!) και τα σοκολατένια μπράουνις με κινόα. Εδώ χάρη στην κινόα μειώνεται η ποσότητα από αλεύρι. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα μάφιν μήλου! Περιμένω όπως πάντα τις εντυπώσεις σας!

Φιλάκια πολλά κ καλό Σ/Κ! Μουάτς!

Μάφιν με κινόα κ μήλο
Μάφιν με κινόα κ μήλο

Υλικά για 8-9 μάφιν:
3/4 φλ. αλεύρι ολικής
1 φλ. κινόα Biosophy, μαγειρεμένη
1/4 φλ. ζάχαρη καρύδας Biosophy
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1 μεγάλο μήλο τριμμένο
1 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο
1/4 φλ. σταφίδες

για την επικάλυψη:
1/4 φλ. βρώμη Bauckhof
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας Biosophy
1 κ.γ. κανέλα Κευλάνης Cook

Μάφιν με κινόα κ μήλο
Μάφιν με κινόα κ μήλο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το baking, τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο ανακατεύω το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, το μήλο κ την κινόα. Μετά στο μείγμα με τα υγρά ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι για να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτω και τις σταφίδες. Ανακατεύω τα υλικά της επικάλυψης. Μοιράζω σε μαφινοθήκες σιλικόνης το μείγμα κ πασπαλίζω με λίγη από την επικάλυψη. Ψήνω σε 30-40 λεπτά στους 180C. Βγάζω από τον φούρνο, τα τοποθετώ σε σχάρα κ περιμένω να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρω. Καλή σας απόλαυση! Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη ελαφρώς από εδώ

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.224 times, 1 visits today)

11 Comment

    1. Χρόνια πολλά, κοριτσάκι μου! Αντικαθιστώντας ένα στέρεο υλικό με ένα υγρό, θα πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές. Δεν τα έχω δοκιμάσει με άλλο γλυκαντικό για να σου πω.
      Φιλιά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *