For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Μετά από το σουξεδιάρικο λαχανόρυζο σας έχω γλυκάκι νόστιμο, θρεπτικό, ιδανικό για τα παιδάκια σας, αλλά φυσικά και για εσάς! Το ιδιαίτερο με τα μάφιν μήλου που σας παρουσιάζω σήμερα είναι ότι περιέχουν κινόα! Ναι, ναι, η κινόα πάει παντού! Και είναι απίθανη! Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε καταλάβει πόσο πολύ την αγαπώ. Την χρησιμοποιώ συνήως σε αλμυρές παρασκευές. Τα μόνα γλυκάκια που περιέχουν αυτό το θρεπτικό ψευδοδημητριακό είναι η κινόα με σοκολάτα, καρύδα κ μπανάνα (τέλειο πρωινό!) και τα σοκολατένια μπράουνις με κινόα. Εδώ χάρη στην κινόα μειώνεται η ποσότητα από αλεύρι. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα μάφιν μήλου! Περιμένω όπως πάντα τις εντυπώσεις σας!
Φιλάκια πολλά κ καλό Σ/Κ! Μουάτς!
Υλικά για 8-9 μάφιν:
3/4 φλ. αλεύρι ολικής
1 φλ. κινόα Biosophy, μαγειρεμένη
1/4 φλ. ζάχαρη καρύδας Biosophy
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1 μεγάλο μήλο τριμμένο
1 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο
1/4 φλ. σταφίδες
για την επικάλυψη:
1/4 φλ. βρώμη Bauckhof
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας Biosophy
1 κ.γ. κανέλα Κευλάνης Cook
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το baking, τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο ανακατεύω το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, το μήλο κ την κινόα. Μετά στο μείγμα με τα υγρά ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι για να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτω και τις σταφίδες. Ανακατεύω τα υλικά της επικάλυψης. Μοιράζω σε μαφινοθήκες σιλικόνης το μείγμα κ πασπαλίζω με λίγη από την επικάλυψη. Ψήνω σε 30-40 λεπτά στους 180C. Βγάζω από τον φούρνο, τα τοποθετώ σε σχάρα κ περιμένω να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρω. Καλή σας απόλαυση! Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη ελαφρώς από εδώ
Όλα τα λεφτά είναι η τελευταία φωτογραφία!!! Να έχετε μια πανέμορφη μερούλα 🙂
Χαχαχα! Είσαι κι εσύ σκυλόβια, Βίκυ μου! Τι τραβάμε με τα τετράποδα κουτσούνια μας, ε;
Φιλάκια πολλά!!!!!!
Τα σκυλάκια και τα παιδάκια είναι η χαρά της ζωής 🙂 Σε φιλώ!
Συμφωνούμε απόλυτα, Βικάκι μου! Γλυκιές καλημέρες από Ζάκυνθο! Γαβ!!!
Καλημερα! Πειραζει να βαλω κανονικη ζαχαρη γιατι εχω ξεμεινει απο καρυδας;;;
Ναι, φυσικά και μπορείς!
Φιλιά πολλά!!!!
Αντί για ηλιέλαιο μπορώ να βάλω ελαιόλαδο ή θα βαρύνει η γεύση πολύ;
Γενικά αποφεύγω το ελαιόλαδο στα γλυκά λόγω της βαριάς επιγευσης.
Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Θα μπορούσα να βάλω μέλι αντί για ζάχαρη;
Χρόνια πολλά, κοριτσάκι μου! Αντικαθιστώντας ένα στέρεο υλικό με ένα υγρό, θα πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές. Δεν τα έχω δοκιμάσει με άλλο γλυκαντικό για να σου πω.
Φιλιά πολλά!