For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου κ καλό φθινόπωρο! Ήρθε ο Σεπτέμβρης, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία για εμάς τους εκπαιδευτικούς (συνάδελφοι, καλή μας χρονιά εύχομαι!) κ το φθινόπωρο ξεκινά γλυκά κ δροσιστικά! Σήμερα σας έχω πανεύκολα vegan παγωτίνια με 2 ή 3 μόνο υλικά! Είναι απίστευτα νόστιμα, θρεπτικά κ αποτελούν το ιδανικό γλυκάκι για τα παιδάκια μας! Το πώς προέκυψε αυτή συνταγή είναι μεγάλη ιστορία…Ο Κωστής μου αποφάσισε να περάσει από τον μαραθώνιο στον υπερμαραθώνιο (αγώνες δηλ. πάνω από 42 km) και μου ζήτησε να του φτιάξω ένα σνακ που να μπορεί να το τρώει στην διάρκεια των προπονήσεων κ των αγώνων φυσικά. Βλέπετε, χρειάζεσαι επαναφόρτιση γιατί, αδειάζουν οι ενεργειακές σου αποθήκες, οπότε πρέπει να τις γεμίζεις. Το ζητούμενο ήταν να φτιάξω κάτι γλυκό, μαλακό στην υφή, υγιεινό που να περιέχει υδατάνθρακα κ να είναι νόστιμο κατά προτίμηση! Κοπιάζεις που κοπιάζεις, να έχεις κ μια ωραία ανταμοιβή! Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου ο χουρμάς κ το φιστικοβούτυρο! Τα πάντρεψα λοιπόν κ το αποτέλεσμα ήταν μια απίθανη κολασμένη κρέμα! Ο Κωστής ενθουσιάστηκε κ ενέκρινε! Την βάζουμε σε βαζάκι κ την παίρνει μαζί του στις προπονήσεις. Ως food blogger όμως άρχισα να σκέφτομαι πώς να την παρουσιάσω κ σε σας. Ήθελα να της δώσω στέρεη μορφή χωρίς να προσθέσω άλλα υλικά! Και ξάφνου μου ήρθε η ιδέα να την βάλω σε θήκες για παγάκια. Έχουμε στο παρελθόν χρησιμοποιήσει τον χουρμά κ το φιστικοβούτυρο για την παρασκευή παγωτών (εδώ και εδώ), οπότε σκέφτηκα γιατί όχι!
Το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Τα χουρμαδοπαγάκια έγιναν απίθανα! Η υφή τους δεν περιγράφεται κ σε καμία περίπτωση δεν καταλαβαίνεις ότι τρως χουρμά! Αν θέλετε προσθέτετε και κακάο. Είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν! Εγώ πάντως όταν μεγαλώσει ο μπεμπούλης μου, θα του φτιάχνω συνέχεια αυτές τις λαχταριστές μπουκίτσες! Είμαι σίγουρη ότι θα τις λατρέψετε όσο εμείς!
Φιλάκια πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Μουάτς!
Υλικά για 14 παγωτίνια:
1 γεμάτο φλ. (200 γρ.) χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
1/2 φλ. (130 γρ.) φιστικοβούτυρο
1,5 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι απλούστατη. Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1-2 ώρες. Τους στραγγίζω κ τους χτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το φιστικοβούτυρο κ το κακάο. Ξαναχτυπώ ώσπου να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Την μοιράζω σε μια παγοθήκη, σκεπάζω (με αλουμινόχαρτο ή κάλυμμα αν έχει η παγοθήκη) κ το βάζω στην κατάψυξη. Απολαμβάνω μετά από 8 ώρες, όταν θα έχουν παγώσει καλά. Καλή σας απόλαυση!
Τα παγωτίνια φαίνονται λαχταριστά! Μήπως ξέρετε αν οι χουρμάδες περιέχουν ζάχαρη που προστίθεται κατά την επεξεργασία τους;
Σε ευχαριστώ, κοριτσάκι! Είναι όντως πεντανόστιμα! Σχετικά με το ερώτημά σου, δεν γνωρίζω. Ελπίζω να μην ισχύει πάντως!
Σε φιλώ!
Οι χουρμάδες μπορεί να περιέχουν σιρόπι γλυκόζης κι αυτό θα αναγράφεται στα συστατικά στη συσκευασία.
Σε ευχαριστούμε πολύ, Πένυ μου, για την πληροφορία! Φιλάκια πολλά!
Φαινονται εκπληκτικά! Θα τα προτεινω και γω σε αυτους που με ρωτανε για σνακ προπονησεων! Φιλια!
Να είσαι καλά, Σταυρούλα μου! Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι όντως απίθανα!
Φιλάκια πολλά!