The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Πρωινό

Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Τον τελευταίο καιρό είχα αρχίσει να βαριέμαι να τρώω τα ίδια πρωινά κ ήθελα μια αλλαγή. Συνήθως το πρωινό μου αποτελείται από βρώμη στην οποία ρίχνω μέσα καλούδια (ξηρούς καρπούς, σταφίδα, καρύδα, υπερτροφές), τα μουλιάζω σε σοκολατένιο γάλα σόγιας (απίστευτα νόστιμο!!!) και την άλλη μέρα έχουν μετατραπεί σε μια λαχταριστή λιχουδιά! Μερικές φορές τρώω ζυμωτό ψωμάκι (στη Ζάκυνθο βρίσκεις απίθανο ζυμωτό σχεδόν σε όλους τους φούρνους!) με χειροποίητη μαρμελάδα ή βούτυρο με μέλι. Και να που μου ήρθε η έμπνευση να εκμεταλλευτώ με “γλυκό”τρόπο την κινόα κ να την κάνω πρωινό! Πρόκειται για μια πολύ θρεπτική πρόταση, πολύ χορταστική που θα σας δώσει απίστευτη ενέργεια! Κινόα λοιπόν βρασμένη κανονικά κ μετά με γάλα, εμπλουτισμένη με μπανάνα κ ταχίνι κ φυσικά γαρνιρισμένη με ένα σωρό υγιεινά καλούδια. Το ιδανικό πρωινό για το Σαββατοκύριακο! Κι ένα παραλειπόμενο: Στη φωτογραφία βλέπετε κι ένα μουσούδι που προσπαθεί να παρεμποδίσει το θεάρεστο έργο της φτωχής πλην τίμιας foodblogger! Σε κάθε φωτογράφιση το εν λόγω αχόρταγο μουσούδι δεν χάνει ευκαιρία να χώνεται παντού! Δεν είναι εύκολο το foodblogging τελικά!!!

Πολλά γλυκά φιλιά!

Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό
Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό

Υλικά για 1 μεγάλη μερίδα:
1/2 φλ. κινόα
1 φλ. γάλα σόγιας
1/2 μπανάνα, λιωμένη
1 κ.σ. καρύδα
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (για τoυς μη vegan)
1 κ.γ. ταχίνι σοκολατένιο
σερβίρω με: καρύδια, φέτες μπανάνας, cocoa nibs, νιφάδες καρύδας κ.α.

Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό
Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό

Εκτέλεση:
Βράζω 1 φλ. νερό κ ρίχνω μέσα την κινόα. Χαμηλώνω τη φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσει. Όταν απορροφηθεί το νερό, αποσύρω από τη φωτιά κ αφήνω για 5 λεπτά. Μετά την αφρατεύω με ένα πηρούνι. Προσθέτω το γάλα, τη μπανάνα, το ταχίνι, την καρύδα κ το σιρόπι. Ανακατεύω καλά κ αφήνω να πάρει μια βράση. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας πηχτός χυλός. Αν το θέλετε πιο υδαρές, βάλτε παραπάνω γάλα. Σερβίρω σε βαθύ πιάτο κ συνοδεύω με ό,τι τραβάει η όρεξή μου. Καλή σας όρεξη!

Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό
Κινόα με σοκολάτα, μπανάνα κ καρύδα για πρωινό

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.477 times, 1 visits today)

22 Comment

  1. Πολύ ωραίο πρωινό! Την κινόα κι εγώ έτσι την προτιμώ παρά σε αλμυρή εκδοχή. Και με μέλι – κανέλα μόνο είναι υπέροχη, πόσο μάλλον με όλα αυτά τα σουπερ-καλούδια! Και ένα αρωματικό πράσινο τσάι μαζί και η μέρα φτιάχνει από το πρωί.
    Τη γλυκιά αυτή η τριχωτή μουρίτσα, νομίζω πως τραβάει όλη την προσοχή, να την χαίρεσαι!

  2. Καλά η μουσούδα απλά δεν υπάρχει! (καρδούλες!)
    ακόμα και αν είχατε αναρτήσεις συνταγή για το πιο υπερσκοκολατένιο, ζουμερό, και ταυτόχρονα υγιεινό-που-δεν-παχαίνει-κέικ (λέτε να υπάρξει ποτέ τέτοιο θαύμα??), πάλι νομίζω στην μουσούδα θα έμενα! hehe
    πάντως και οι συνταγή φοβερή! κάτι παρόμοιο κάνω και εγώ όταν θέλω αλλαγή στην πρωινή μου βρώμη!
    Xx

  3. Καλημερα Κοριτσια!! Ποια κινοα, ποια σοκολατα, δυναμωτικες τροφες κ εναλλακτικα πρωινα γευματα???…Αυτη η μουσουδιτσα μου εκλεψε την καρδια!!! Τι γλυκο σκυλακι??!! Πανεμορφη ειναι κ θες μονο φιλακια να της δινεις κ ολο το πιατο με το σουπερ δυναμωτικο (κ πολυ γευστικο δειχνει) πρωινο!! Πολυ ωραια η ιδεα σας με την κινοα!!!:-))))
    Καλο 3ημερο να εχετε! Φιλακια πολλα!

    1. Γλυκιά μας Εύη, σε ευχαριστούμε πολύ!!! Η Τζόγια όντως κλέβει πάντα την παράσταση!
      Να περάσεις όμορφα! Εγώ δυστυχώς είμαι αρρωστούλα κ θα περάσω το τριήμερο στο σπίτι! Κλαπς!
      Πολλά φιλιά!

      1. Ωχ κριμα που εισαι αρρωστουλα Λενια μου! Περαστικα πολλα-πολλα κ γρηγορη αναρρωση να εχεις!!! Για να σου φτιαξω λιγακι τη διαθεση…αυριο θα φτιαξω την κινοα φουρνου με γευση πιτσα!!!! Ναιιιιιιιιι!! Την εχω βαλει στο ματι καιρο τωρα κ ολο κατι τυχαινε! Eφτασε η ωρα της ομως! Οποτε θα επιστρεψω με σχολιο.
        Πολλα φιλακια!!..κ στη Τζογια βεβαιως!! :-)))))

  4. H φωτογραφία με το μουσούδι δεν υπάρχει !! Aυτό που μας προτείνετε είναι super θρεπτικό αλλά και πεντανόστιμο !!! Το έχω ήδη τσεκάρει σε παρόμοια εκδοχή 🙂 Φιλιά πολλά, καλό τριήμερο !!!

  5. Παράθεμα: Νηστίσιμο σοκολατένιο μπράουνις με κινόα-Vegan chocolate quinoa brownies - The Veggie Sisters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *