Μέχρι σήμερα είχα ένα θεματάκι με τις ομελέτες, καθώς δυσκολευόμουν να τις αναποδογυρίσω και να μου βγουν όμορφες. Το πρόβλημα λύθηκε, όταν πήρα τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο: την αφήνω να ψηθεί από κάτω και την βάζω μετά στον φούρνο για να ψηθεί και από πάνω. Οπότε είναι μια ομελέτα που ξεκινά το ταξίδι της στο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας κ μετά συνεχίζει στο φούρνο την πορεία της ώσπου να καταλήξει όμορφη και ακέραιη στο πιάτο μας!
Νόστιμη ομελέτα για ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο. Η ομελέτα είναι το ιδανικό φαγητό για να χρησιμοποιήσεις απομεινάρια προηγούμενων ημερών, έτσι σε αυτήν μπήκε το βρασμένο μπρόκολο.
Υλικά:
6 αυγά
6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ξερό κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 φούντα βρασμένο μπρόκολο
1/2φλ. γάλα εβαπορέ
1κγ κύμινο
2κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, το αλατοπίπερο και το κύμινο. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνω το τηγάνι μου με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτω τα ντοματίνια και το μπρόκολο κομμένο σε κομματάκια, όταν δεν θα έχει καθόλου υγρά προσθέτω το ψωμί του τοστ κομμένο (στα 6) και το μείγμα των αυγών και χαμηλώνω την φωτιά στην μέση. Μόλις ψηθεί από την κάτω πλευρά είτε την αναποδογυρίζω είτε συνεχίζω το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα – γκριλ μέχρι να ψηθεί και από πάνω (περίπου 10-12 λεπτά).Προσοχή!!! στον φούρνο δεν μπαίνουν όλα τα τηγάνια …..
I love omelettes. They are so versatile and give you the chance to use up everything you have left in the fridge! The only problem was that I could not turn them upside down.. They would “collapse” and I used to be disappointed…But I found the solution to my problem! I bought an oven safe frying pan and now I do not need to worry anymore!
Take care, my good friends!
Ingredients:
6 eggs
6 cherry tomatoes, halved
1 garlic clove, minced
Ingredients:
6 eggs
6 cherry tomatoes, halved
1 garlic clove, minced
1/2 onion, finely chopped
2 slices of toast bread, cut in 6 pieces
1 floret of cooked broccoli
1/2cup evaporated milk
1tsp cumin
2Tbsp olive oil
salt and pepper
Directions:
In a bowl beat eggs with milk. Season with salt, pepper and cumin. Heat oil in a frying pan and saute onion and garlic. Add cherry tomatoes and broccoli. When there is nio liquid, add toast bread and pour eggs. Cook over low heat. When ready, turn upside down or finish the baking in the oven if your frying pan is oven safe.Bake in preheated oven at 180 C for about 10-12 minutes.Enjoy!
(Visited 414 times, 1 visits today)
Καλημέρα κορίτσια, πολύ όμορφος συνδυασμός υλικών για ένα νοστιμότατο και υγιεινό γεύμα! Φιλάκια 🙂
This omelette looks delicious!!!
Have a great day
Καλημέρα!!! Τέλεια η ομελέτα… σούπερ γεύμα!!!
Φιλιά!
Ένα πλήρες γεύμα μέσα σε μια ομελέτα! Καλημέρα!!
Λατρεύω κι εγώ τις ομελέτες, πολλές είναι πλήρες γεύμα, σαν την νόστιμη δική σου.
Τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο δεν έχω, όμως μια χαρά βολεύομαι με το τηγάνι μου, καλύπτω το χερούλι με αλουμινόχαρτο και το βάζω στον φούρνο. Δεν παθαίνει τίποτα.
Φιλιά!
This omelette looks wonderful, dear. Your recipes are always an inspiration! 😀 Thanks and have a good day! 😀
look absolutely delicious!
Όλοι έχουμε αυτό το θεματάκι με τις ομελέτες! Θέλει πολλή τέχνη για να τις γυρίσεις όπως οι σεφ! Ωραία ομελέτα και νόστιμη φαίνεται!
Eleanna – foodaki.gr
absolument délicieux et parfait
bonne soirée
this sounds very delicious and makes a great breakfast meal!
With the addittion of bread, this omelette looks really filling! And good too:)
Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τις ομελέτες….. Θα το δοκιμάσω έτσι την επόμενη φορα!
A beautiful and healthy meal. Blessings dear. Catherine xo
Che bella idea usare il pane in questa omelette! Brava!
Ciao
Alessandra
Adoro le uova in tutti i modi. Gran bella idea la tua omelette, mai pensato di arricchirla anche con il pane. Un bacio, buon we
Protein and vitamin…a perfect combination for a healthy and delicious breakfast.
I bet even brocoli tastes fantastic in your omelette. Great idea to add chunks of bread. BTW… I got me an oven safe pan lately too. 🙂 ela
Delicioso omelette es irresistible,abrazos.y saludos.
E’ piaciuta molto anche a me l’idea dell’aggiunta del pane tostato nelle omelette. Brava Lenia! Baci dal sud d’Italia 🙂
Συγχαρητηρια για την σελιδα!πολυ ωραιες κ ξεχωριστες συνταγες.δυστυχως δεν εχω τηγανι φουρνου αλλα οταν ερθει η ωρα για γυρισμα κσπακωνω το τηγανι με ενα μεγαλο πιατο,το γυρναω αναποδα και μετα την ξαναριχνω στο τηγανι!
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηγάνι σου, αρκεί να τυλίξεις καλά με αλουμινόχαρτο την πλαστική του λαβή.