Το λεμόνι μου αρέσει πολύ τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκιές παρασκευές! Βέβαια με μέτρο για να μην αγγίζει και τα όρια του ξινού! Τα λεμονάτα γλυκά μου αρέσουν ιδιαίτερα, κυρίως η τάρτα κι η μους! Αυτό δε που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο αγαπούν το όμορφο εσπεριδοειδές τα παιδάκια! Θυμάμαι την ανηψούλα μου, την Χαρουλίτα, όταν ήταν μικρή, να παίρνει μια κούπα λεμόνι και να την γλείφει λες κι ήταν παγωτό! Το ίδιο έκανε και ο Δημητράκης μας! Τι να πω; Μάλλον εντυπωσιάζονται τα μικράκια από την οξύτητα της γεύσης. Αυτά τα vegan μάφινς λεμονιού είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσουν με την λεμονάτη γεύση τους! Είναι ελαφριά και πεντανόστιμα και τρώγονται είτε ως πρωινό, είτε ως συνοδευτικό του καφέ! Αν αγαπάτε τα λεμονογλυκά, δοκιμάστε και αυτά τα υπέροχα μπισκότα και τούτη την τάρτα! Αυτά για σήμερα! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά από το νησί! Μουάτς!
Υλικά για 12 μάφιν:
250 γρ. αλεύρι ολικής
2 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
85 γρ. γάλα σόγιας
50 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. πουρές μήλου
120 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το baking powder και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ βάζω τον πουρέ μήλου, το ηλιέλαιο, το γάλα κι ανακατεύω με αυγογδάρτη. Προσθέτεω το εκχύλισμα, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα χτυπώ με τον αυγογδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνω μέσα στο μείγμα των υγρών σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα αρχικά και προς το τέλος με μαρίζ. Αφού ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά, ρίχνω και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύω. Μοιράζω το μείγμα σε μαφινοθήκες σιλικόνης. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C (αντιστάσεις) για περίπου 20-25 λεπτά (ο χρόνος φυσικά εξαρτάται από τον φούρνο). Τα βγάζω από το φούρνο και τα ξεφορμάρω, όταν κρυώσουν. Καλοφάγωτα!
Σημ. τα έχω φτιάξει και με αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του χωρίς baking powder και γίνονται τέλεια!
Καλησπέρα σας!
Τι εννοείται “εκχύλισμα λεμονιού”;
Είναι ένα υγρό σε μικρό μπουκαλάκι που πωλείται στο τμήμα ζαχαροπλαστικής των σούπερ μάρκετ και έχει έντονη γεύση λεμονιού.
Μπραβο Λενάκι, ακομη μια υπέροχη συνταγή σου!!
Αντί για μαφινς, έκανα κέικ σε φόρμα και αντί για εκχύλισμα λεμονιού έβαλα ξύσμα
Έγινε υπέροχο, νόστιμο και τέλεια υφή!πολλά φιλιά αγαπημένο κορίτσι
Αχ, πολύ χαίρομαι που σου άρεσε, Στελλάκι μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Την επόμενη φορά στείλε και φωτογραφία!
Φιλιά πολλά!