The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μαρμελάδα βερύκοκο
Vegan Γλυκά Μαρμελάδες Πρωινό

Μαρμελάδα βερύκοκο

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Επιτέλους έφτιαξα την πρώτη μου μαρμελάδα! Μαρμελάδα βερύκοκο παρακαλώ! Ζήλεψα από την αδερφούλα μου, τη Μανουσίνα, και μιας και είχα σε αφθονία βερυκοκάκια, σκέφτηκα να τα εκμεταλλευτώ δεόντως! Το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Υπέροχο χρώμα, γεμάτη γεύση, το άρωμα του καλοκαιριού αιχμαλωτισμένο σε ένα βάζο. Η διαδικασία παραγωγής μαρμελάδας πάντως είναι αγχολυτική! Την απόλαυσα πραγματικά! Ωραία διαδικασία που έχει σαν αποτέλεσμα βαζάκια γεμάτα φρουτένια γεύση που αποτελούν μάλιστα ένα πρώτης τάξεως βρώσιμο καλούδι κατάλληλο για φίλεμα σε αγαπημένα πρόσωπα!
Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς μαρμελάδα βερύκοκο! Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη! Για περισσότερες συνταγές με μαρμελάδες πατήστε εδώ!
Αυτά τα ολίγα από το νησί! Φιλιά πολλά από το νησί!

Μαρμελάδα βερύκοκο
Υλικά:
1,5 κιλό βερύκοκα
700γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Μαρμελάδα βερύκοκο

Εκτέλεση:

Πλένω τα βερίκοκα και τα κόβω σε έξι κομμάτια. Τα τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη σε στρώσεις. Τα αφήνω να σταθούν και να βγάλουν τα υγρά τους (αποβραδίς τα βάζω και το πρωί τα φτιάχνω δηλ. περίπου 12 ώρες). Κατόπιν τα βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Ξαφρίζω με τρυπητή κουτάλα. Προσοχή μην καείτε, γιατί εκτοξεύονται επικίνδυνες πιτσιλιές! Φορέστε γάντι κουζίνας! Όταν τα φρούτα έχουν λιώσει και η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, ρίχνω τον χυμό λεμονιού και μετά από λίγο αποσύρω από τη φωτιά. Τοποθετώ σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνώ ανάποδα. Όταν κρυώσει, τα αποθηκεύω. Όταν ανοιχτεί ένα βάζο, φυλάσσεται στο ψυγείο.

Σημ. αν και αποστειρώνω τα βάζα, προτιμώ να τα φυλάσσω στο ψυγείο για σιγουριά. Για να τα αποστειρώσω, τα πλένω πολύ καλά και τα τοποθετώ σε ένα ταψί πάνω σε μια πετσέτα ανάποδα και τα βάζω στο φούρνο όση ώρα φτιάχνω την μαρμελάδα στους 100 βαθμούς. Τέλος, ένα κόλπο για να σιγουρευτώ ότι η μαρμελάδα μου είναι έτοιμη, είναι το εξής: παίρνω μια κουταλιά μαρμελάδας από την κατσαρόλα και την βάζω σε ένα πιατάκι. Με το δάχτυλο την χωρίζω στη μέση. Αν παραμείνει η γραμμή που θα σχηματιστεί, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.317 times, 1 visits today)

34 Comment

  1. Το άρωμα του καλοκαιριού αιχμαλωτισμένο σε ένα βάζο!
    Νομίζω αυτή η φράση σου τα λέει όλα, για την πιο υπέροχη καλοκαιρινή μαρμελάδα!
    Φιλιά!

  2. I love the color of your apricot jam. This looks wonderful and it can be used for so many things.I make apricot jam specifically to use for glazing pies and cakes. I must try your method. I hope you have a wonderful weekend. Blessings…Mary

  3. Αγαπημένη μαρμελάδα και αυτή!
    Κάθε χρόνο με προμηθεύει ο θείος μου με βαζάκια σπιτικής μαρμελάδας από τις βερικοκιές που έχουμε στο εξοχικό!
    Υπέροχο χρώμα και γεύση!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Λένια μου!
    Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *