For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες από μια πολύ συννεφιασμένη Ζάκυνθο! Ο καιρός μας τα έχει χαλάσει, βρέχει πολύ, είναι μουντός κ χαλάει τα καρναβαλικά σχέδια πολλών! Όχι, ότι εμείς είχαμε φιλοδοξίες με τον μπέμπη να γίνεται τριών μηνών σε δυο μέρες…Δεν μας επιτρέπει όμως ούτε μια βόλτα να κάνουμε με το καροτσάκι μας! Δεν πειράζει, πού θα πάει, θα καλοκαιρέψει κ ποιος μας πιάνει μετά! Πριν λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ είδα ότι βγήκαν οι φράουλες! Αμέσως έσπευσα να αγοράσω, γιατί τις λατρεύω. Είχα στο νου μου να κάνω ένα σοκολατένιο γλυκάκι κ ο Κωστής σκέφτηκε ότι θα ταίριαζε γάντι κ μια σάλτσα φράουλας από πάνω. Είχε πολύ δίκιο! Το γλυκάκι θα το ανεβάσω στο μπλογκ από βδομάδα. Σήμερα σας παρουσιάζω την πιο εύκολη κ γρήγορη μαρμελάδα φράουλας! Συνοδεύει υπέροχα τα γλυκά, αλλά απλώνεται κ σε ψωμάκι! Φιλάκια πολλά κ καλά να περάσετε το τριήμερο!
Υλικά για ένα μικρό μπολάκι:
1 φλ. φράουλες (125 γρ.)
1 κ.σ. σπόροι chia
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης/σφενδάμου/ μέλι για τους μη vegan
Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ κ τα χτυπώ ώσπου να πολτοποιηθούν. Μεταφέρω σε βαζάκι κ το βάζω για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η μαρμελάδα μου. Καλή σας απόλαυση!
Θεά! !!!!!!!
Να είσαι καλά, γλυκό Ειρηνάκι! Φιλάκια πολλά!
Απίστευτη η μαρμελάδα ! Μπράβο !
Μήπως ξέρετε καμία ιδέα να μπορεί κανείς να την αποθηκεύσει σε βάζα για να την απολαμβάνει κ εκτός εποχής ?
Ευάκι μου, καλημέρα! Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε! Δυστυχώς δεν νομίζω να αποθηκεύεται, μην ξεχνάς ότι δεν έχει ζάχαρη, το υλικό δηλαδή που συντηρεί τις μαρμελάδες! Πολλά φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ !
Μπορείς να καταψύξεις τις φράουλες και να τις έχεις όποτε θέλεις…
Στη διάθεσή σου για όποια απορία! Γλυκιές καλημέρες!
Κορίτσια, καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω, πόσες μέρες περίπου μπορεί να φυλάγεται στο ψυγείο η μαρμελάδα;
Καλησπέρα, Αννούλα! Επειδή δεν έχει ζάχαρη που λειτουργεί ως συντηρητικό, δεν διαρκεί πολλές ημέρες. Ακριβώς πόσες δεν ξέρω, αλλά σίγουρα 1 εβδομάδα!
Φιλάκια πολλά!
Καλημέρα. Θελω να ρωτησω την πσότητα chia και αγαυης ανα κιλό φρουτο. Επίσης σαν συντηριτικο μπορουμε να προσθεσουμε λεμονι η λιγη γλυκοζη? Για να διατηρηθει σε βαζα
Ευχαριστω
Κάνοντας τον υπολογισμό σε 1 κιλό φρούτο αντιστοιχούν 8 κ.σ. σπόροι και 8 κ.γ. αγαύη. Δεν έχω δοκιμάσει να το συντηρήσω για καιρό, οπότε δεν ξέρω αν λειτουργούν το λεμόνι ή η γλυκόζη. Φιλιά πολλά!
Αν μου επιτρέπετε, το λεμόνι λειτουργεί σαν συντηρητικό, καλό όμως είναι να σφραγιστούν σε αποστειρωμενα βαζα. Ευχαριστώ