The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κιμάς από κουνουπίδι
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Κιμάς από κουνουπίδι

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Οι διακοπές οδεύουν προς το τέλος κι είμαστε λιγάκι αγχωμένοι η αλήθεια είναι τώρα που θα επιστρέψουμε στο σχολείο…Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
Σήμερα είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την συνταγή που θα σας παρουσιάσω! Ο κιμάς που λέτε είναι αγαπημένο έδεσμα! Όταν έγινα χορτοφάγος, δεν τον στερήθηκα, γιατί τον αντικατέστησα με κιμά σόγιας  κι έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Ως food blogger πια και με άσβεστη δίψα για πειραματισμό και δοκιμή νέων συνταγών, καθιέρωσα και τον κιμά από μανιτάρια, από φακές, από ηλιόσπορο εξίσου απίθανοι  κι οι τρεις! Πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε χωρίς κρέας! Είναι απίστευτο! Και να που εδώ σας παρουσιάζω κι άλλο ένα είδος κιμά, πολύ υγιεινού, ελαφριού και νόστιμου! Τον είχα πετύχει σε ξένα μπλογκς εδώ και χρόνια και δεν είχα αξιωθεί να τον δοκιμάσω. Ήρθε η ώρα του λοιπόν! Κιμάς από κουνουπίδι, μανιτάρια και καρύδι! Απίθανη γεύση! Τον βάζετε σε τορτίγιες, κρέπες, πίτσα, πατάτες, ρύζι, μακαρόνια! Αφήστε που κανείς δεν θα καταλάβει ότι εκεί μέσα είναι κρυμμένο το μισητό για πολλούς σταυρανθές! Δοκιμάστε τον όπως και δήποτε!
Φιλιά πολλά από το νησί! Να προσέχετε! Μουάτς!

Κιμάς από κουνουπίδι

Υλικά:
360 γρ.  κουνουπίδι
260 γρ. μανιτάρια λευκά
90 γρ. καρύδι, αλεσμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
φρέσκια και ξερή ρίγανη

Κιμάς από κουνουπίδι

Εκτέλεση:
Πλένω το κουνουπίδι , το χωρίζω σε φουντίτσες και το πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνει  σαν ρύζι. Προαιρετικά το απλώνω σε απορροφητικό χαρτί  να φύγει η υγρασία. Πολτοποιώ και τα μανιτάρια.  Σε ένα μπολ βάζω το κουνουπίδι, τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύω καλά. Απλώνω το μείγμα σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα και ψήνω στους 180C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς μου και να ξεραθεί. Δοκιμάζετε κι ανάλογα πώς τον θέλετε τον απομακρύνετε από τον φούρνο. Ταιριάζει τέλεια με μπασμάτι, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε τορτίγια ή κρέπα ή να τον βάλετε μαζί με σάλτσα σε πίτσα. Είναι τόσο γευστικός που δεν χρειάζεται καν τυρί! Σημειώνω ότι ταιριάζει πολύ στο σερβίρισμα ο χυμός λεμονιού!  Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 8.457 times, 1 visits today)

4 Comment

  1. Απλά τέλειος ο κιμάς και πολύ καλύτερος απ’ τον ζωικό ανυπομονώ να φτιάξω στη μαμά μου γεμιστά το καλοκαίρι Μ αυτό τον κιμά. Πάντα παραπονιέται που τα κάνει ορφανά εξαιτίας μου. Νομίζω ότι το πρόβλημα λύθηκε. Αυτή τη φορά τον έβαλα σε λαχανοντολμάδες.

    1. Πολύ χαίρομαι, Βασιλική μου, που σου άρεσε! Και τι ωραία ιδέα να τον αξιοποιήσεις σε λαχανοντολμάδες! Όταν φτιάξεις και τα γεμιστά, ενημέρωσέ με!
      Φιλιά πολλά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *