Γυρνάω σπίτι από τη δουλειά και με περιμένει μια έκπληξη! Ο Κωστής έχει φτιάξει λαγάνα και μάλιστα όχι την παλιά του συνταγή (δείτε εδώ) , αλλά νέα, πανεύκολη, χωρίς αναμονή για να φουσκώσει η ζύμη, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προεργασία. Μιλάμε για μια λαγάνα που γίνεται μέσα σε μια μόνο ώρα! Με το που δοκίμασα την λαγάνα της στιγμής, όπως την αποκάλεσε, ξετρελάθηκα! Κι ενώ πεινούσα κι ήθελα να κάτσω να φάμε, με προέτρεψε να την φωτογραφίσω αμέσως και να την αναρτήσω. Σας γράφω λοιπόν βιαστικά αυτές τις αράδες, γιατί με περιμένει μια υπέροχη φάβα που θα την συνοδεύσω με αυτό το πεντανόστιμο ψωμάκι! Η σημερινή συνταγή είναι φτιαγμένη με πολλή αγάπη από εμάς για σας! Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά! Να περάσετε υπέροχα και να προσέχετε!
Υλικά για 1 λαγάνα:
Εκτέλεση:
Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το baking powder. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνω τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι κι ανακατεύω. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι στα υγρά υλικά κι ανακατεύω. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ζυμώνω για 2-3 λεπτά μέχρι να έχω μία ζύμη αφράτη που να μην κολλά στα χέρια. Λαδώνω ένα ταψί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι το λαδωμένο τάψι. Τοποθετώ την ζύμη πάνω και την ανοίγω με τα χέρια μου. Σε μπολάκι ανακατεύω 3 κ.σ. νερό με 1 κ..σ ζάχαρη. Αλείφω με πινέλο αυτό το διάλυμα πάνω στο ψωμί, κάνω τρύπες με τα δάχτυλα και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά. Καλοφάγωτη! Και του χρόνου!
Στο ταψί του φούρνου χωράει η λαγάνα?
Ναι, χωράει κ περισσεύει! Φιλιά πολλά
Τέλειααααα!!! Θα τη δοκιμάσω σήμερα κιόλας!!!!
Περιμένω εντυπώσεις αγαπημένη μου!!!
Τέλεια έγινε!!! Μου πήρε λίγο παραπάνω αλεύρι από ότι έλεγε η συνταγή, αλλά έγινε όνειρο!!& πανεύκολη!!! Ευχαριστούμε!!!
Πόσο χαίρομαι! Και του χρόνου, γλυκό μου κοριτσάκι!!!
Αν δεν έχω σόδα υγρή;
Δεν γίνεται χωρίς!!!!
Με σκόνη σόδα εννοώ, δεν γίνεται;
Όχι, δεν γίνεται με σκόνη!
Μπορώ να κάνω την ζύμη σήμερα και να τηβ ψήσω αύριο;
Μπορεί να σου βγει πιο φουσκωτή…Πάντως είναι τόσο απλή η συνταγή που σε μια ώρα θα είναι έτοιμη! Και του χρόνου!!!
Νοστιμότατη και πανεύκολη!!!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, αγαπημένη μου!!!
Αντιστάσεις ψηνουμε;;;
Ναι, Μαράκι μου! Χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
Καλή Σαρακοστή! Να την δοκιμάσεις! Είναι τέλειο και πανεύκολο ψωμάκι για όλο τον χρόνο!
Amazing!! Lagana!!
Thank you so much!!
Καλή Σαρακοστή
I am so glad you enjoyed it!
Καλή Σαρακοστή,αγαπημένη μου!
Βγαίνει τραγανή ή ψωμενια?
Πιο ψωμένια θα έλεγα! Καλή Σαρακοστή!!!
Έχω ρωτήσει πάλι αλλά απάντηση δεν πήρα . Με αλεύρι ολικής ισχύουν τα ίδια συστατικά ;
Βίκυ μου, ζητώ συγγνώμη, αλλά με την πληθώρα των μηνυμάτων που δέχομαι στο μπλογκ και στα social media είναι ανθρώπινο να μου ξεφύγει κάτι. Δεν την έχουμε δοκιμάσει με άλλο αλεύρι, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Φιλιά πολλά από το Τζάντε!
Επιστρέφω σε αυτή την συνταγή κάθε χρόνο! Ειλικρινά δεν έχω βρει πιο εύκολη, γρήγορη και τραγανή έξω, μαλακή μέσα! Άψογη! Καλή Σαρακοστή!
Πόσο χαίρομαι, κοριτσάκι μου! Καλή Σαρακοστή με υγεία!
Φιλιά πολλά από το νησί!