Το πόσο μου αρέσει να σκαρφίζομαι συνδυασμούς υλικών για αλευροκατασκευές δεν σας το συζητώ! Με χαλαρώνει πολύ να ανοίγω το ψυγείο κ τα ντουλάπια μου κ να αναρωτιέμαι: τι μπορώ να αυτοσχεδιάσω σήμερα εκ των ενόντων; Κάπως έτσι προέκυψαν αυτά τα μαφινάκια που είναι μούρλια! Το άρωμα των πορτσίνι τα απογειώνει. Νόστιμα, εύκολα, γρήγορα, για τη δουλειά, για το σχολείο, για μικρούς κ μεγάλους! Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Σημειώνω ότι δεν πρόσθεσα λιπαρή ουσία, γιατί το ζακυνθινό λαδοτύρι είναι αρκετά λιπαρό από μόνο του.
Να προσέχετε και να τρώτε καλά!!!
Υλικά για 12 μάφινς:
11 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
140 γρ. γάλα
5 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο
αλατοπίπερο
σουσάμι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα πορτσίνι στο γάλα για μία ώρα. Τα σουρώνω κ τα ψιλοκόβω. Χτυπώ τα αυγά, προσθέτω το σουρωμένο γάλα στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια., αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Κατόπιν προσθέτω το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και το τυρί. Γεμίζω με το μείγμα ως τη μέση λαδωμένες θήκες για μάφιν (αν έχετε σιλικόνης ακόμα καλύτερα!Δεν χρειάζονταιο λάδωμα). Πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 περίπου λεπτά. Καλοφάγωτα!
I really enjoy opening my fridge and my pantry and asking myself the following question: what can I improvise today? Depending on the ingredients I have what could I possibly cook? This is how I made these delicious savoury muffins the other day. Scented with the wonderful aroma of porcini and parsley they are the ideal snack for work or school. They are simple and quick to make. I did not use oil because ladotiri cheese is already oily since it is preserved in olive oil, so there was no need to. I hope you enjoy them as much as we did.
Take care, my good friends!
Ingredients (yields 12):
11 Tbsp self rising flour
5 gr. dried porcini
140 gr. milk
2 eggs
parsley, finely chopped
2 scallions, finely chopped
100 gr. ladotiri cheese or other spicy cheese, grated
salt and pepper
sesame seeds
Directions:
Soak porcini in milk for an hour. Then strain them and finely chop them. Beat the eggs with the milk into which you soaked the porcini. Season with salt and pepper. Add flour. Stir well. Then add mushrooms, parsley, scallions and cheese. Empty batter in greased or silicon muffin cases (don’t fill them up!). Sprinkle with sesame seeds. Bake in preheated oven at 180C for about 30 minutes. Enjoy!
Φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oh these are delicious…you’re right!
xox
They sound so tasty. Hugs!
Μπράβο Λένια!!! δείχνουν τόσο λαχταριστά!!!!! Πολλές φορές όταν αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη δημιουργούμε πεντανόστιμες συνταγές!!!!
Καλό βράδυ! Φιλιά!
Έτσι! Γιατί τα μάφινς είναι εξίσου νόστιμα και αλμυρά!Καληνύχτα!
Απίθανα!!! θα τα φτιάξω .
Ουάου!!!
Τα λάτρεψα!!
Φιλιά, καλό βράδυ!
θα είναι σίγουρα τέλεια!!!!Θα τα φτιάξω,μου αρέσουν οι συνταγές με μανιτάρια!
Oh gosh…these look so perfect. Never tried porcini muffins…love your fabulous ideas, Lenia 🙂 ela
Τέλεια Λένια μου! Το άρωμα των porcini σίγουρα τα απογειώνει, όπως λες!!!
Πολύ νόστιμα!
Lenia, you’re right. They’re the perfect snack and I can imagine them with a bowl of soup. Besos.
Those muffins must be very flavorful! I love the addition of porcini.
Cheers,
Rosa
Καταπληκτικά!!!!!!Πρέπει να είναι πεντανόστιμα!!!!!!!
Φιλιά!
Υπέροχη η πρόταση σου !!!!
Πορτσίνι αγαπημένα μου και το τυράκι φυσικά!
Και εμένα μου αρέσει να σκαρφίζεσαι συνδυασμούς υλικών, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, χεχε!
L’aspetto è magnifico! Devono essere molto gustosi 🙂
P.S. Hai dimenticato di scrivere le uova tra gli ingredienti.
Baci.
Hai ragione,carissima Letissia!Mille grazie!
Bacioni da Grecia:)