Καλά να περνάτε και καλά σας μαγειρέματα!
Υλικά για 5 μερίδες:
700 γρ. πράσα, σε ροδέλες
300 γρ. μανιτάρια, σε φετούλες
150 γρ. καρότο, σε ροδέλες
2 σκόρδα, τριμμένα
120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 δαφνόφυλλα
5 λιαστές ντομάτες
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
200 ml κρέμα σόγιας
χυμός 1/2 λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι
350γρ. ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρω για λίγο τα λαχανικά. Σβήνω με το κρασί, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοψηθούν. Όταν μαλακώσουν και εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτω τη μουστάρδα, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, τη κρέμα σόγιας και αλατοπιπερώνω. Αφήνω να πάρουν μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Ετοιμάζω το ρυζάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρω το ρύζι και δίπλα εναποθέτω την πλούσια συνοδεία του. Η λιαστή ντομάτα είναι προαιρετική και διακοσμητική και όπως λέει και ο Νίκος “η λιαστή ντομάτα πάει με όλα!”. Καλή σας απόλαυση!
Delicious, really delicious. So elegant and tasty, dear! 😀 Thanks and a big hug! <3
To basmati einai to agapimeno moy eidos ryziou. To ftiaxnw synithws se asiatika piata alla kai me ta manitaria prepei na einai nostimotato!
Με τόσο ωραίο υλικά, δεν θα μου έλειπε και μενα καθόλου το κοτόπουλο!Τέλεια συνταγη!
Αδερφάκι ήταν εξαιρετικό πιάτο, το ευχαριστήθηκα!!!! Μπράβο και στον Νικόλα για την συνταγή!!!!
A delicious lunch idea! The leek mushroom sauce looks so good.
Anche io trovo fantastico il riso basmati, me ne sono innamorata e non ne posso più fare a meno!
Το έχω ξαναπεί, τα πιο νόστιμα πιάτα είναι αυτά άνευ κρεατικού και σίγουρα χωρίς να είμαι χορτοφάγος τα προτιμώ. Αυτό φαίνεται πεντανόστιμο! Καλή εβδομάδα! 🙂
Πρέπει να είναι φανταστική η γεύση του Λένια μου!! Γεια στα χέρια σου!!!
Καλή εβδομάδα!
This sounds delicious – LOVE leeks and the ingredients you use are fabulous!
Mary x
Kαλημέρα, ενδιαφέρουσα συνταγή. Επειδή δεν τρώμε σόγια την κρέμα σόγιας με τι θα μπορούσα να την αντικαταστήσω;
Καλή σου μέρα! Μπορείς να βάλεις κρέμα γάλακτος, αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις την κρέμα σόγιας. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, μόνο που η κρέμα σόγιας είναι πιο υγιεινή και ελαφριά. Και εγώ πρώτη φορά σε αυτό το πιάτο τη δοκίμασα και ξετρελάθηκα! Πάντως το πιάτο αξίζει να το φτιάξεις είτε με τη μια είτε με την άλλη!
Πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!
ευχαριστώ για την απάντηση