Ρεβύθια al pesto με πλιγούρι κ ντοματίνια – Pesto chickpeas with bulgur and cherry tomatoes
Τη λατρεία μας για τα όσπρια θα την έχετε καταλάβει, αν μας παρακολουθείτε καιρό. Κάθε χορτοφάγος τα αγαπά κ τα μαγειρεύει συχνότατα! Νομίζω πως τα ρεβύθια είναι το αγαπημένο μας είδος οσπρίων. Τα έχουμε μαγειρέψει με χίλιους δυο τρόπους! Τα κάναμε κεφτεδάκια, σούπες, χούμους, μάφιν, σαλάτα, κάρυ, τα συνδυάσαμε με σέσκλα, με πλιγούρι! Γιατί να τα απολαμβάνουμε μόνο ως κλασική ρεβυθάδα με κρεμμύδι κ λεμόνι; (όχι ότι δεν μας αρέσει κ η κλασική εκδοχή τους, αλλά καλό είναι να δοκιμάζουμε νέες ιδέες!)
Καλά ρεβυθομαγειρέματα λοιπόν κ καλή Κυριακή!
Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ από ταχίνι – Chickpea “meatballs” with tahini dip
Δροσιστική σαλάτα με ρεβύθια, λιαστή ντομάτα κ ελιές – Refreshing chickpea salad
Σούπα με ρεβύθια, ρύζι κ αποξηραμένα μανιτάρια – Chickpea soup with rice, dried mushrooms
Πικάντικη σούπα με ρεβύθια – Spicy chickpea soup
Αλμυρά μάφινς ρεβυθιού – Chickpea savoury muffins
Απίστευτη σαλάτα με ρεβύθια κ τοστ – Chickpea spread salad and toast
Πίτα με χούμους κ ντοματίνια – Pita with hummus and cherry tomatoes
Κάρυ με ρεβύθια, λαχανικά κ γάλα καρύδας – Chickpea veggie coconut curry
Ρεβύθια με σέσκλα – Chickpeas with swiss chard