For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Ελπίζω να περάσατε καλά αυτές τις μέρες κ να διασκεδάσατε με την ψυχή σας. Εγώ έμεινα κλεισμένη στο σπίτι, ήμουν αρρωστούλα, είχα ατονία κ φοβερή υπνηλία. Εντελώς αντιπαραγωγικό το τριήμερό μου! Δεν πειράζει, αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα! Για την λατρεία μου στην κινόα σας έχω μιλήσει πολλάκις, οπότε δεν θα σας κουράσω με μακροσκελείς προλόγους. Μετά το πρωινό με κινόα που ήταν κ η πρώτη γλυκιά παρασκευή μου, έφτιαξα μπράουνις κ ήταν απίθανα! Η συνταγή περιέχει αγνά υλικά, καθόλου αλεύρι κ φυσικά είναι νηστίσιμη. Βγήκε πολύ νόστιμο κ σίγουρα θα το ξαναφτιάξω. Συμπέρασμα η κινόα πάει παντού!
Καλή Σαρακοστή κ πολλά φιλιά!
Υλικά για 9 μερίδες:
2 φλ. κινόα μαγειρεμένη
1/2 φλ. μπανάνα λιωμένη (1 μπανάνα)
1/4 φλ. γάλα σόγιας
3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας
1/2 φλ. κακάο
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
50 γρ. καρύδια
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας κ τα καρύδια κ τα πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ενσωματώνω κ τη σοκολάτα με τα καρύδια ανακατεύοντας καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40 λεπτά στους 180C. Βγάζω το ταψάκι από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει το γλυκάκι κ μετά κόβω σε κομμάτια. Καλή σας απόλαυση! Προσαρμογή από http://www.cookingquinoa.net/
αα, υπέροχος, υγιεινός, σοκολατένιος πειρασμός!!! ωραία συνταγή!!
ΥΓ. σοκολατένιο μπράουνι είχα ετοιμάσει για αύριο……. 🙂
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, Ευάκι! Αναμένουμε κ τη δικιά σου γλυκιά πρόταση! Φιλάκια!
This looks so good. I love quinoa and chocolate 🙂 Hugs!
Το έχω συνδέσει το κινόα με αλμυρές συνταγές και έχω τεμπελιάσει. Ενδιαφέρουσα πολύ η συνταγή!
Πω πω !! Τα υλικά είναι super αλλά και το αποτέλεσμα φαίνεται υπερλαχταριστό. Εξαιρετική η ζάχαρη καρύδας έχω ακούσει πως έχει χαμηλό GI …
Έτσι είναι, Αρη μου. Έχει οντως χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη. Σ ευχαριστουμε για τα Κάλα σου λογια. Καλη Σαρακοστή!
Non ho mai provato la quinoa in versione dolce, con la tua ricetta potrò rimediare, è golosissima!!!
Baci.
Το γλυκάκι ειναι στο φούρνο τωρα και ψήνεται…δεν περίμενα να φουσκώσει τόσο…έχει μοσχοβολησει η κουζίνα!
Ελινάκι, χαιρόμαστε πολύ που το έφτιαξες! Είμαστε σίγουρες ότι θα το απολαύσεις! Φιλάκια πολλά!
Τέλεια φαίνονται τα μπράουνις , τι να λέμε! Σοκολάτα με μπανάνα και καρύδια σε πιο light version είναι το όνειρο κάθε γλυκατζούς!
Τη ζάχαρη καρύδας φαντάζομαι τη βρίσκω σε bio μαγαζιά?
Ζάχαρη καρύδας ;;;;Τί είναι ;; πού το βρίσκω;; Πολύ ενδιαφέρουσα χρήση κινόα για άλλη μία φορά!! Μπράβο !! Και γλυκό και υγιεινό!! Ό,τι καλύτερο!! Φιλιά
Αθηνούλα, είναι ζάχαρη από καρύδα, είναι ξανθιά με καραμελένια γεύση κ θεωρείται πιο υγιεινή από τη συμβατική γιατί έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τη βρίσκεις στα καταστήματα με βιολογικά.
Φιλάκια πολλά!
Το έφτιαξα (με μέλι αντί για ζάχαρη καρύδας) αλλά δε φούσκωσε καθόλου. Για την ακρίβεια πιο λεπτό δε γινόταν. Από γεύση βέβαια πολύ καλό. Καμιά ιδέα για το γιατί μπορεί να μη φούσκωσε; Να το βάλω σε μικρά φορμάκια;
Γλυκιά μου Ειρήνη, πιθανόν να χρησιμοποίησες μεγαλύτερο ταψάκι κι έτσι να απλώθηκε το μείγμα κ να σου βγήκε λεπτό. Πάντως το συγκεκριμένο μπράουνις δεν φουσκώνει. Αν προσέξεις τις φωτογραφίες κ μένα μου είχε βγει λεπτό. Σκέψου ότι δεν έχει αλεύρι, αυγά, βούτυρα…Χαίρομαι τουλάχιστον που σου άρεσε η γεύση.Αν το ξανακάνεις χρησιμοποίησε μικρότερο ταψάκι! Φιλάκια πολλά!
αντί για να το βάλω στο φούρνο, μπορώ να το βάλω και στο ψυγείο χωρίς να το ψήσω ;
Αν δεν το ψησεις, δεν θα είναι μπράουνι κ νομιζω ότι δεν θα ενωθούν σωστά τα υλικά. Καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελα, κοριτσάκι μου!!!