For the recipe in English click here
Όσο πειραματίζομαι με τα όσπρια τόσο πιο πολύ τα αγαπώ. Πριν λίγες μέρες είχα πάρει για φαγητό στο γραφείο φακές και οι φίλες μου που με ξέρουν καλά με πειράζανε, το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ “Έχω χάσει πολλά γεύματα με όσπρια στην ζωή μου, πρέπει να τα καλύψω….” . Οφείλουμε να δοκιμάζουμε κάτι πριν βγάλουμε το πόρισμα: “εγώ δεν τρώω φακές ή εγώ δεν τρώω ρεβίθια” , τα δοκίμασες, πουλάκι μου; Τι σημαίνει δεν τα τρώω; Δεν ξέρουμε τι χάνουμε μέχρι να το δοκιμάσουμε. Έτσι σας έφτιαξα άλλο ένα πιάτο με όσπριο, κρυμμένο αυτή την φόρα. Ξεγελάς το παιδί σου που αρνείται πεισματικά να φάει ρεβίθια δίνοντας του αυτό το νόστιμο μαφινάκι, το όποιο το συνόδευσα με γευστικό κους κους με λαχανικά. Το κους κους με λαχανικά όπως και τα εξαιρετικής ποιότητας ρεβίθια που μου έβρασαν αμέσως ήταν από το αγαπημένο μας ηλεκτρονικό κατάστημα yoleni’s . Κάντε ένα ξεχωριστό δώρο στους φίλους σας, ψωνίζοντάς τους νοστιμιές από όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία με την υπογραφή της Yoleni’s.
Βάλτε λοιπόν τα όσπρια στο εβδομαδιαίο διατροφικό σας πλάνο και δεν θα βγείτε χαμένοι !
Καλή σας ημέρα!
Υλικά (8 αλμυρά μάφινς):
160γρ Ρεβύθια χονδρά Φαρσάλων “Αχελώος”
4κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Vasilakis Estate”
1 κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
1κσ Μίγμα για σαλάτα Bio “Cretan Herbs”
2 αυγά
4κσ αλεύρι γοχ
1κγ μπέικιν πάουντερ
4κσ γάλα
1 κσ δεντρολίβανο
Αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
Πιπέρι πράσινο “Cretan herbs”
Κους-κους με λαχανικά “Χιώτικο Κελάρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ρεβίθια για 30 λεπτά (να μαλακώσουν). Στη συνέχεια βάζω τα βρασμένα ρεβίθια στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το μείγμα μπαχαρικών για σαλάτα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και το γάλα και τα πολτοποιώ. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε 8 θήκες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 35 λεπτά σε αέρα.
Παράλληλα σε βραστό αλατισμένο νερό προσθέτω το κους κους λαχανικών και το αφήνω να βράσει για 5-6 λεπτά. Το σουρώνω και το σερβίρω. Καλή σας όρεξη!
Η πράσινη πινελιά είναι πέστο μπρόκολου !!!
Αχ αυτο με τα χαμένα γεύματα οσπρίων, πολύ σε νιώθω (προσπαθώ να αναπληρώσω 10ετία + που δεν έτρωγα φακές). Σκεφτόπτουν να ψάξω για ιδέες για καμουφλαζ οσπρίων και με πρόλαβες,
Πολύ έξυπνη ιδέα, ειδικά για κολατσιό στο γραφείο!
What a wonderful idea to make these “Chickpea” muffins – delicious !!
mary
Μπράβο! Καταπληκτική συνταγή με τα ταπεινά και περιφρονεμένα ρεβύθια! Τα έφαγε μέχρι και ο άνδρας μου που δεν τρώει ρεβύθια (νομίζει…)
Σε ευχαριστούμε πολύ, Μυρτούλα μας γλυκιά! Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε, ειδικά στον αντιρεβυθικό σύζυγο! Χαχα!
Φιλάκια πολλά!