For the recipe in English click here
Φίλοι μας, καλημέρα! Σήμερα έχουμε νικήτρια ! Η τυχερή είναι η Μαρία , που μας άφησε το σχόλιο : “Καλή επιτυχία με το βιβλίο, ελπίζω να είμαι τυχερή, ψάχνω κάποιο έναυσμα ν’ αρχίσω ωμοφαγική διατροφή!!” , η οποία έχει ήδη λάβει το email μας. Ελπίζουμε, Μαράκι, να βρεις τον δρόμο σου στο μονοπάτι της ωμοφαγίας. Όποιος επιθυμεί να αγοράσει το βιβλίο της Κας Φλώρας Παπαδοπούλου, ας πατήσει εδώ. Στο φαγητό μας τώρα, ρεβιθόσουπα : τα ρεβίθια όπως και η φάβα είναι τα όσπρια που η μαμά μας σχεδόν ποτέ δεν έφτιαχνε, και συνεχίζει να μην φτιάχνει! Γιατί; Δεν ξέρω και το περίεργο είναι ότι αρέσουν πολύ στον μπαμπά μας. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν πήγαμε για φαγητό στην μαμά μου και πήγα την ρεβιθόσουπα μου ο μπαμπάς μου καταχάρηκε, ώρε κάτι βουτιές που έκανε ! Ήταν νόστιμη και μυρωδάτη, θα επαναληφθεί, μπαμπά, στο υπόσχομαι!
Να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
Υλικά (4 μερίδες ρεβιθόσουπα):
2 μέτρια κολοκύθια
1 μέτριο κρεμμύδι
6 κσ ελαιόλαδο
340 γρ ρεβίθια
6 φλ νερό
1 κσ κίμινο
1 κσ κουρκουμάς
1 κσ μαΐντανός ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ρεβίθια για 30 λεπτά. Αν η φλούδα τους είναι σκληρή, βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και πλύντε τα με κρύο νερό, για να μπορέσετε να τα ξεφλουδίσετε, τα δικά μου ήταν εξαιρετικής ποίτητας και δεν χρειάστηκαν ξεφλούδισμα. Κόβω σε κυβάκια (ή τεταρτημόρια) τα κολοκύθια και ψιλοκόβω το κρεμμύδι. Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρω το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτω τα κολοκυθάκια και τα βρασμένα ρεβίθια, ανακατεύω. Προσθέτω το ζεστό νερό, το κίμινο, τον κουρκουμά, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Το αφήνω να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά. Καλή σας όρεξη!
I would love some for my dinner! It surely looks delicious and healthy as well.
It’s a perfect dish for fall, I love checkpea! have a nice day, a hug !