For the recipe in English click here
Πριν λίγο καιρό σε μια από τις διαδικτυακές μου βόλτες ανακάλυψα ότι υπάρχει χορτοφαγικό μπέικον και μάλιστα ότι γίνεται πανεύκολα! Φυτικό μπέικον με βάση τις νιφάδες της καρύδας αναμεμειγμένες με σάλτσα σόγιας, σιρόπι σφενδάμου κ υγρό καπνό, ο οποίος προσδίδει καπνιστή γεύση. Τον προμηθεύτηκα από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Κι όλα αυτά ψημένα στον φούρνο σου δίνουν κάτι που μοιάζει με μπέικον, αν και μετά από 15 χρόνια δεν πολυθυμάμαι τη γεύση του… Σε επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω τη σαλάτα που δοκίμασα για πρώτη φορά να την ενισχύσω με αυτό το αλλιώτικο μπέικον καρύδας. Προσοχή στο ψήσιμο! Μην ξεχαστείτε, γιατί μπορεί να καούν οι νιφάδες!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
2 φλ. νιφάδες καρύδας
1 1/2 κ.σ. υγρός καπνός
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
Βάζω τις νιφάδες σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ χτυπώ τη σάλτσα σόγιας με το σιρόπι σφενδάμου κ τον υγρό καπνό. Περιχύνω τις νιφάδες με το υγρό μείγμα κ ανακατεύω ώστε να καλυφθούν όλες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στο ενδιάμεσο τις ανακατεύω μια φορά. Προσοχή μην σας καούν. Βγάζω από τον φούρνο κ αφήνω να κρυώσουν. Αποθηκεύω σε σακουλάκι ειδικό για κατάψυξη κ φυλάσσω εκεί.
Τι λες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
What a great idea!
thanks for sharing, it’s simple to make ! Have a good week, kisses
Look beautiful dears!!
Amazing shot!
Sounds interesting 🙂 Hugs!
Αυτό κι αν είναι αναπάντεχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα ήθελα πολύ να το φάω φυσικά!
Εντάξει αυτο δεν υπάρχει!!
Τέλειο. Θα ήθελα να το δοκιμάσω.
Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Μπράβο Λένια
That bacon looks fantastic! Must taste great too!
τι μαθαίνει κανείς… πρώτη φορά το ακούω….. αναρωτιέμαι πως θα είναι η γεύση του!
Από που μπορώ να προμηθευτώ υγρό καπνό;
Εγώ εδώ στο νησί (Ζάκυνθο) το έχω βρει μόνο σε κατάστημα με βιολογικά.
Να είσαι καλά!
Ευχαριστώ, θα το ψάξω στην Αθήνα. Καλή χρονιά!