For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα ανοίγουμε την εβδομάδα με μια πανεύκολη λαχταριστή πιτούλα με μελιτζάνες. Δεν έχει φύλο κ γίνεται πολύ γρήγορα. Είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεγελάσετε τα μικρά σας που αποφεύγουν τα λαχανικά! Τον τρόπο παρασκευής τον εμπνεύστηκα από την κολοκυθόπιτα αυτή.
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!
Υλικά:
3 φλ. μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
1 φλ. ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανός, ψιλοκομμένος
5 αυγά
1 1/2 φλ. αλεύρι
1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπώ με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτω τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το κεφαλοτύρι. Σε μια λεκάνη τοποθετώ τις μελιτζάνες (αφού πρώτα τις έχω βάλει σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά κ τις έχω ξεπλύνει καλά) και τις πιπεριές. Τα πασπαλίζω με το αλεύρι και τα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν. Περιχύνω τα αλευρωμένα λαχανικά με το μείγμα αυγού. Ανακατεύω πολύ καλά. Λαδώνω ένα μακρόστενο πυρέξ και αδειάζω το μείγμα. Ψήνω στους 170°C για 45΄-50΄, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η πίτα. Καλή σας απόλαυση!
Τι εύκολη που είναι! Και πόσο νόστιμη!
Καλή εβδομάδα κορίτσια 🙂
Είπατε τη λέξη κλειδί!Πανεύκολη, χαχα Χρειάζεται κάτι στα γρήγορα μερικές φορές!Ειδικά αν είναι και τόσο νόστιμο^^
Σούπερ φαγάκι, λατρεύω τις μελιτζάνες, και φυσικά παίρνει bonus πόντους για την ευκολία του!
Τέλειο Λένια!
Το κεφαλοτυρι που κολλαει σε βιγκαν συνταγές
Η εν λόγω συνταγή είναι χορτοφαγική και φτιάχτηκε πριν αρκετά χρόνια, πριν γίνει το μπλογκ vegan!