The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα κ ένα μυστικό!
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα κ ένα μυστικό!

For the recipe in English click here

Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα! Έχουμε παραδεχθεί πολλάκις και ευθαρσώς ότι και οι δύο “Λαχανοαδερφάδες” ή αλλιώς “Veggie Sisters” λατρεύουμε τα ζυμαρικά και ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε μόνο με αυτά! Ανετότατα… Από τότε που άρχισα να τρέχω, έχω ένα επιπλέον λόγο και άλλοθι για να τα τιμώ συχνότατα! Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων απαιτεί φόρτιση με υδατάνθρακες (το λεγόμενο carboloading) κι έτσι μπορώ να καταναλώνω συχνά μεγάλες ποσότητες ζυμαρικών. Τι μεγάλη ανταμοιβή! Χαλάλι ο ιδρώτας και η γλώσσα-γραβάτα! Εχτές που έκανα προπόνηση σε ανηφόρα να με δείτε! Τι ωραίο θέαμα… μπροστά ο αγαπημένος μου να ανεβαίνει το βουνό τραγουδώντας αμέριμνα κι εγώ πίσω να ακολουθώ ασθμαίνοντας, με κομμένη την ανάσα και τη γλώσσα κρεμασμένη…Η μακαρονάδα που ακολουθεί όμως μετά από τέτοιες προπονήσεις είναι βάλσαμο για το ταλαιπωρημένο μου κορμάκι…

Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα
Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα

Να σας εξομολογηθώ και κάτι! Τόσο καιρό έχω φτιάξει αμέτρητα πιάτα με ζυμαρικά, αλλά έχω αναρτήσει ελάχιστα! Ο λόγος για αυτή την εγκληματική μου πράξη είναι η ιδιοτροπία μου να τα τρώω αμέσως μόλις γίνουν. Θέλω να είναι ζεστά! Οπότε τόσο καιρό θυσίαζα τις αναρτήσεις στο βωμό της ευχαρίστησής μου. Υπόσχομαι όμως ότι από τούδε κ στο εξής θα επανορθώσω! Δεσμεύομαι να φωτογραφίζω πρώτα κ μετά να απολαμβάνω τα λατρεμένα ζυμαρικούλια μου. Χαλάλι, ας μην είναι κ πολύ ζεστά!

Η σημερινή συνταγή είναι πανεύκολη, πανάλαφρη, πεντανόστιμη κ αρωματική, φτιαγμένη με απλά υλικά που όταν τα παντρεύεις δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Σπαγγέτι με μυρωδικά, λεμονάκι κ μουστάρδα! Ένα δροσερό πιάτο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Σας φιλώ γλυκά!

Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα
Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα

Υλικά για 2 άτομα:
350 γρ. σπαγκέτι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι διάφορα αρωματικά (μαιντανός, βασιλικός, δυόσμος, μάραθος)
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα “Καλαμάτα Παπαδημητρίου” με ρίγανη κ θυμάρι
αλάτι κ πιπέρι
3/4 φλ. ζωμός από τα μακαρόνια

Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα
Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα

Εκτέλεση:
Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τον απαιτούμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Πολτοποιώ στο μπλέντερ το σκόρδο με τα μυρωδικά. Σε ένα μπολ ανακατεύω το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, το λάδι και τον ζωμό από τα μακαρόνια που βράζουν. Αλατοπιπερώνω. Σουρώνω τα μακαρόνια και τα βάζω στην κατσαρόλα. Τα περιχύνω με το υγρό μείγμα μου, ανακατεύω καλά και προσθέτω το μείγμα με τα μυρωδικά. Σερβίρω, αφού πασπαλίσω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Καλή σας απόλαυση!

Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα
Λεμονάτα σπαγγέτι με μυρωδικά και μουστάρδα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 5.559 times, 1 visits today)

18 Comment

  1. Πρέπει να ανεβάζετε συχνότερα ζυμαρικά… σκεφτείτε και εμάς τους υπόλοιπους εθισμένους σε αυτό το φαγητό!
    Καταπληκτικό πιάτο, απλό χωρίς το ζυμαρικό να παραφορτώνεται με σάλτσες, ειδικά τώρα με τις ζέστες.
    Ζωντανές οι φωτογραφίες σου και άκρως ελκυστικές!!!

    Καλημέρα και φαντάζομαι θα επανορθώσεις σύντομα!!
    Φιλιά!

  2. Αν είναι και οι άλλες συνταγές με ζυμαρικά που έχεις σαν κι αυτή, σε παρακαλώ πολύ, μην τις κρατάς για τον εαυτό σου Λένια!
    Θέλουμε κι εμείς! Μπορεί να μην τρέχουμε, αλλά το ζυμαρικό μας το θέλουμε!

  3. Αυτό είναι που μου αρέσει πολύ στα ζυμαρικά. Ότι ακόμα και με ελάχιστα υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε φανταστικά πιάτα, γεμάτα γεύση!
    Φιλιά πολλά!

  4. Παρακαλώ σταματήστε να τρώτε ζυμαρικά, είναι νεκρή τροφή.

    Σκεφτείτε μόνο την διαδικασία που έχει γίνει για να παραχθεί το προϊόν.

    Αν πάλι δεν μπορείτε με τίποτα να αποχωριστείτε τα μακαρόνια (επειδή είσαστε εθισμένοι σε αυτά = ναρκωτικό) τότε επιλέξτε ολικής αλέσεως ή ζυμαρικά χωρίς γλουτένη αν και αυτά περιέχουν ενα μιγμα από καλαμποκάλευρο και ριζαλευρο που επισης ειναι τοξικά για τον οργανισμό

    1. Καλησπέρα, Διάβασα το σχόλιο σου, ωστόσο πιστεύω οτι είναι παρεξηγημένα τα μακαρόνια και κακώς έχουν μπει στη κατηγορία των νεκρών θερμίδών.Είναι σύνθετοι υδατάνθρακες( σαφώς τα φρούτα αποτελούν την καλλήτερη πηγή υδατανθράκων μιας και είναι απλοί), και όταν καταναλωθούν μεταρέπονται σε σάκχαρα τα οποία είναι απαραίτητα στην εγκεφαλική και όχι μόνο λειτουργία.
      Ευχαριστώ

  5. Υπέροχη μακαρονάδα και το λεμόνι της πάει τόσο πολύ, νομίζω πως είναι άκρως καλοκαιρινή και σίγουρα του γούστου μου!
    Καλό μήνα και καλά χιλιόμετρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *