The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Αλμυρά κουλουράκια καρότου
Μπισκότα - μπάρες

Αλμυρά κουλουράκια καρότου

Καλημέρες γλυκιές, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Χθες που λέτε φτιάξαμε αυτά τα νοστιμότατα vegan αλμυρά κουλουράκια καρότου με την κορούλα μου, την Χαρουλίτα. Την ώρα που ζύμωνα, την είχα βάλει πάνω στον πάγκο της κουζίνας και μου έριχνε αλεύρι και μετά πλάσαμε παρέα τα κουλουράκια. Αχ, να βλέπατε πόσο πολύ είχε ενθουσιαστεί!!!!
Πριν λίγο καιρό λοιπόν είχαμε πάει επίσκεψη στη Φωτεινούλα (μια καλή μου φίλη από το γυμνάσιο) και εκεί δοκίμασε η μικρή αυτά τα κουλουράκια. Πόσο πολύ της άρεσαν! Τα ξετίναξε στην κυριολεξία.  Έτσι, η Φωτεινούλα μας έδωσε πεσκέσι για το σπίτι (με το αλουμινόχαρτο αγκαλιά ήθελε να κοιμηθεί η Χαρά) και την συνταγή. Φτιάξτε τα, είναι εύκολα, νόστιμα και νηστίσιμα. Και φυσικά είναι πανεύκολα και απαιτούν λίγα απλά υλικά για να γίνουν. Επιπλέον αποτελούν ωραιότατο σνακ για το γραφείο, το σχολείο, την παραλία. Γι’αυτό σας λέω δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε! Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα!

Αγαπημένα αλμυρά κουλουράκια είναι και αυτά εδώ τα κουλουράκια κρεμμυδιού!

Αλμυρά κουλουράκια καρότου
Υλικά για 23 κουλουράκια:
125 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. κρασί λευκό
60 γρ. καρότο τριμμένο
390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
προαιρετικά σουσάμι άσπρο και μαύρο, παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα

Αλμυρά κουλουράκια καρότου

Εκτέλεση :

Σε ένα μπωλ ανακατεύω το κρασί, το ελαιόλαδο, το καρότο και μετά προσθέτω το αλάτι, την ζάχαρη και σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθω κουλουράκια (με τα δυο χεράκια…, το τραγουδήσαμε πολλές φορές). Αν θέλω, τα ρολάρω σε σουσάμι άσπρο και μαύρο καθώς και παπαρουνόσπορο. Κατόπιν τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (σε αέρα) για περίπου 30-35 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο και το μέγεθος των κουλουριών, οπότε καλό θα ήταν να τα έχετε στο νου σας και να τα δοκιμάσετε πριν τα βγάλετε από τον φούρνο. Τα τοποθετώ σε σχάρα κι όταν κρυώσουν τα φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες! Καλοφάγωτα!

 

 
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 7.810 times, 1 visits today)

47 Comment

  1. Μια φορά τα έφτιαξε η μαμά μου τα κατατρόπωσα και από τότε δε μου έχει ξαναφτιάξει γιατί μου αρέσουν τόσο πολύ που δεν έχω μέτρο!!!

  2. Μ΄αρέσει η συνταγή σου και ο τρόπος που φτιάξατε τα καροτομπισκοτάκια, μικρούλια και…σύντομα! Να μπορούμε να φάμε πολλά και χωρίς τύψεις!
    Η βοηθός πάντως θα πρέπει να απόλαυσε τη διαδικασία.

    Την κρατώ να τη δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία.
    Φιλιά σας.
    Ζ.

  3. Χαρουλίτα!! Τι τέλειο!!!
    Και ακόμα πιο τέλειο μανούλα και κόρη να μαγειρεύουν παρεούλα (και ας γίνεται λίγο χάλια ο πάγκος της κουζίνας μας, χαλάλι)!! Ανυπομονώ να μεγαλώσει και μένα το Φιφίνι μου και να την κάνω επίσημα sous-chef!!!
    Ωραιότατα τα μπισκοτάκια σου, νηστίσιμα και ιδανικά για σνακ στη δουλειά!! Αλλά και για συνοδευτικό ποτού όταν μαζευόμαστε με φίλους!
    Φιλάκια πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *