The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους

Αυτό το φαγάκι το σκεφτόμουν καιρό, αλλά οι υποχρεώσεις δεν με αφήνουν να δημιουργήσω…Ο Δημητράκης έχει μεγαλώσει και τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα σε αυτόν και τους φίλους του. Οπότε με δυσκολία βρίσκω λίγο χρόνο για πειραματισμούς…Ας είναι, δεν παραπονιέμαι. Χαίρομαι με την χαρά του και πάντα λέω χαλάλι η κούρασή μου…Αρκεί να βλέπω το όμορφο προσωπάκι του να λάμπει από χαρά… Ήθελα λοιπόν να φτιάξω ένα πλούσιο πιάτο ζυμαρικού που να συνδυάζει μπόλικη βοσκή:) Στρώσεις από λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους! Αυτό ήταν! Σπανάκι εμπλουτισμένο με πράσο, φρέσκο κρεμμύδι και μάραθο, φουλ στην φυτική ίνα και για επιστέγασμα μια κρέμα από κάσιους φουλ στην πρωτεΐνη. Αυτό το πιάτο συνδυάζει την θρέψη με την απόλαυση! Συν τοις άλλοις είναι και ευπαρουσίαστο ιδανικό για τραπεζώματα. Αξίζει να το δοκιμάσετε το δίχως άλλο!
Αυτά για σήμερα! Φιλιά πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να περνάτε όμορφα! Μουάτς!

Λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους
Λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους

Υλικά για πυρέξ   :
1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
300 γρ. πράσα σε λεπτές φέτες
100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
30 γρ. μάραθος ή άνηθος
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
χυμός ενός μικρού λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1/2 πακέτο λαζάνια
για την κρέμα κάσιους
200 γρ. κάσιους
300 γρ. γάλα φυτικό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγος μάραθος ή άνηθος
σπιτικό τριμμένο τυρί για πασπάλισμα

Λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους
Λαζάνια με σπανάκι και σπιτική κρέμα κάσιους

Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα κάσιους σε βραστό νερό για 2 ώρες. Βάζω 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρω για 2 λεπτά τα πράσα με το κρεμμυδάκι. Προσθέτω μετά το σπανάκι. Ανακατεύω και ρίχνω και τον μάραθο. Δεν προσθέτω νερό, θα βγάλει το σπανάκι υγρά. Αποσύρω από την φωτιά, όταν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά κι έχουν εξατμισθεί τα υγρά. Προσθέτω αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, την διατροφική μαγιά και τον χυμό λεμονιού κι ανακατεύω καλά. Για να φτιάξω την κρέμα στραγγίζω τα κάσιους και τα βάζω στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά της κρέμας. Χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνω το πυρέξ. Στρώνω λαζάνια, μετά απλώνω λίγη γέμιση. Επαναλαβάνω τις στρώσεις λαζάνια-γέμιση. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι λαζάνια. Από πάνω περιχύνω την κρέμα, την απλώνω να πάει παντού και με ένα μαχαίρι την βοηθάω να χυθεί προς τα κάτω περιμετρικά του πυρέξ. Πασπαλίζω με το τυράκι και λίγο μάραθο ακόμα, καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180C για 40 λεπτά στις αντιστάσεις. Κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για ακόμα 10 λεπτά. Βγάζω το πυρέξ από τον φούρνο και περιμένω υπομονετικά να κρυώσει το φαγάκι για να μπορέσω να το κόψω καλά. Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.028 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *