Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Σήμερα θα φτιάξουμε μια πανεύκολη vegan σπανακόπιτα χωρίς φύλλο! Είναι απλούστατη, ελαφριά, πεντανόστιμη, τρώγεται ακόμα και κρύα από το ψυγείο! Αν έχετε όρεξη και χρόνο για να φτιάξετε κάτι πιο μπελαλίδικο, δοκιμάστε αυτήν την σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο! Αυτά τα ολίγα από το νησί! Έχω νέα, αλλά δεν προλαβαίνω να σας τα γράψω σήμερα…Στην επόμενη συνταγή θα σας τα πω όλα χαρτί και καλαμάρι! Τρέχω να ξυπνήσω τον Δημητράκη μου να φάμε πρωινό. Πολλά γλυκά φιλιά! Μουάτς!
Υλικά για πυρέξ 20*30cm :
500 γρ. σπανάκι
2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
μάραθος ψιλοκομμένος
από 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. baking powder
3+2 κ.σ. διατροφική μαγιά
200 γρ. γάλα σόγιας/αμυγδάλου
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαραίνω το σπανάκι με τα πράσα και το μάραθο σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν, να χάσει τον όγκο του το σπανάκι και να έχουν εξατμιστεί τα υγρά του. Ρίχνω στο μείγμα 3 κ.σ. διατροφική μαγιά. Αναμειγνύω σε ένα μπολ τα δύο αλεύρια και το baking powder. Χτυπώ σε άλλο μπολ το γάλα με το λάδι, τη σκόνη σκόρδου, κρεμμυδιού κι αλατοπίπερο. Κατόπιν ρίχνω το σπανάκι μέσα στον χυλό, ανακατεύω και σταδιακά προσθέτω και τα αλεύρια. Αδειάζω το μείγμα σε πυρέξ, πασπαλίζω με την υπόλοιπη διατροφική μαγιά και με σουσάμι και ψήνω στους 180C στις αντιστάσεις για 30-35′ ώσπου δηλ. να έχει σταθεροποιηθεί η πίτα μου. Βγάζω από τον φούρνο κι όταν κρυώσει, την κόβω. Ταιριάζει τέλεια με λίγο στυμμένο λεμόνι από πάνω. Την επόμενη φορά θα βάλω μέσα ξύσμα λεμονιού. Καλοφάγωτη!
Hello.
Your recipes look amazing.
Do you have an English option on this page.
Thanks
Thank you for your kind words, Tony!
Unfortunately there is no english option.
Kisses from Greece!