The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ατομικά vegan cheesecake σοκολάτα φράουλα
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο

Ατομικά vegan cheesecake σοκολάτα φράουλα

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Ελπίζω να μου είστε καλά! Μιας και σήμερα ο Κωστής μου κι εγώ μαζί με την μισή Ελλάδα γιορτάζουμε, θα σας τρατάρουμε ένα καταπληκτικό, ελαφρύ, πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι! Ατομικά vegan cheesecake σοκολάτα φράουλα έχει το μενού και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε όσο εμείς, γιατί είναι αέρινα και πολύ νόστιμα! Ο συνδυασμός σοκολάτα φράουλα είναι ασυναγώνιστος ούτως ή άλλως! Να συμπληρώσω ότι στις 21 Μαίου έγινε  ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, οπότε είναι μεγάλη γιορτή και αργία εδώ στο Τζάντε! Τυχερή είμαι που την ημέρα της γιορτής μας είναι αργία, δεν συμφωνείτε;
Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και στα νησάκια μας βεβαίως βεβαίως! Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα ατομικά vegan cheesecake σοκολάτα φράουλα, τα οποία εκτός των άλλων είναι και όμορφα!

Φιλιά πολλά από το νησί! Μουάτς!

Ατομικά vegan cheesecake σοκολάτα φράουλα

Υλικά για 6 μερίδες:
για την βάση
πατήστε εδώ
για την κρέμα φράουλας
160 γρ. silken tofu
115 γρ. φράουλες
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
40 γρ. βούτυρο κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την κρέμα σοκολάτας
160 γρ. silken tofu
115 γρ. φράουλες
125 γρ. σοκολάτα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ατομικά vegan cheesecake σοκολάτα φράουλα

Εκτέλεση:
Για την βάση: Αλέθω στο μπλέντερ τον ηλιόσπορο ώσπου να γίνει σκόνη. Μετά προσθέτω το κακάο και το αλάτι. Ξαναχτυπώ. Τέλος προσθέτω και το σιρόπι και ξαναχτυπώ. Αδειάζω το μείγμα σε ποτηράκια και πιέζω με τα δάχτυλά μου ώστε να πατικωθεί και να δημιουργηθεί η βάση. Τα βάζω στο ψυγείο σκεπασμένα.

Για την κρέμα φράουλας: Πολτοποιώ τις φράουλες. Μετά ρίχνω το silken tofu, την αγαύη, το εκχύλισμα και ξαναχτυπώ. Τέλος λιώνω σε μπενμαρί το βούτυρο κακάο και το χτυπώ και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Μοιράζω την κρέμα στα ποτηράκια και ξαναβάζω στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει.

Ατομικά vegan cheesecake σοκολάτα φράουλα

Για την κρέμα σοκολάτας: Μετά από 2 ώρες λοιπόν χτυπώ τις φράουλες στο μπλέντερ, μετά το silken tofu με το εκχύλισμα βανίλιας και τέλος προσθέτω και την σοκολάτα, την οποία έχω προηγουμένως λιώσει σε μπεν μαρί. Μοιράζω την κρέμα στα ποτηράκια και τα βάζω σκεπασμένα στο ψυγείο. Την επομένη γαρνίρω με φράουλες, ξύσματα σοκολάτας κτλ και σερβίρω! Καλή σας απόλαυση!

Σημ. Το silken tofu είναι ένα υπέροχο ελαφρύ κρεμώδες προϊόν σόγιας, το οποίο βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος) κ καταστήματα με βιολογικά!

Κωνσταντίνου και Ελένης!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.331 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *