Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι μου κάνετε; Λιάζεστε στις παραλίες και χαίρεστε τα καταγάλανα πεντακάθαρα ελληνικά νερά; Δυστυχώς εδώ στην Ζάκυνθο δεν συμβαίνει αυτό…Ήδη από πέρσι είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα με τη ρύπανση των θαλασσών, τα οποία φέτος γιγαντώθηκαν! Ούτε μία γαλάζια σημαία δεν έχουμε φέτος στο νησί…Πόσο θλιβερό, Θεέ μου! Τα ημερόπλοια, τα ξενοδοχεία και τα beach bar έχουν φροντίσει με περισσή αναισθησία και ασυνειδησία να ρίχνουν τα λύματά τους στα άλλοτε κρυστάλλινα ζακυνθινά νερά με αποτέλεσμα να είναι όλες οι θάλασσες βρώμικες…Αντί για δελτίο καιρού πρέπει να βγαίνει πια δελτίο σκατού..Συγχωρέστε με για την λέξη, αλλά αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα…Συνάδελφος του Κωστή τις προάλλες, ενώ κολυμπούσε, συνάντησε μια σκατούλα μέσα στην θάλασσα..Τόσο καλά! Ωραία ανάπτυξη, φίλοι μου! Κοπιάστε στο Τζάντε που αντί να μοσχοβολά γιασεμί και μπουγαρίνι, μοσχοβρωμά βοθρίλα…Αλλά άμα δεν αγαπάς τον τόπο σου και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η τσέπη σου, αυτά συμβαίνουν…
Ας μην σας ζαλίζω άλλο με την απογοητευτική κατάσταση που βιώνουμε…Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας! Σήμερα θα φτιάξουμε μια σούπερ νόστιμη μελιτζανοσαλάτα με ελιές! Στο μπλογκ θα βρείτε άλλες δύο μελιτζανοσαλάτες. Πατήστε εδώ και εδώ για να τις δείτε! Η σημερινή συνταγή έχει ψητή μελιτζάνα, ψητό σκόρδο, δυόσμο και ελιές. Είναι πικάντικη και τρώγεται σαν ορεκτικό, αλλά ταιριάζει πολύ και σε τοστ. Εμείς τη βάζουμε σε ψωμάκι ολικής και φτιάχνουμε τα πιο ωραία τοστάκια! Ως κι ο Δημητράκης τα τρώει! Πολύ γκουρμέ τύπος αυτός ο γιος μου!
Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι μια όμορφη εβδομάδα! Και μην ξεχνάτε να μαζεύετε τα σκουπίδια σας από τις παραλίες! Α, και των άλλων, κακό δεν κάνει! Μουάτς!
Υλικά :
Εκτέλεση:
Τυλίγω το σκόρδο με αντικολλητικό χαρτί και το βάζω ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τρυπώ τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις βάζω κι αυτές στο ταψί. Ψήνω στους 200C μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνω να κρυώσουν και τις αφαιρώ τη φλούδα. Πιέζω τις σκελίδες για να βγει η σάρκα του σκόρδου. Βάζω τη σάρκα μελιτζάνας και σκόρδου στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ελιές, τις οποίες προσθέτω στο τέλος και δεν τις πολτοποιώ. Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ και πασπαλίζω με κουκουνάρι. Απολαμβάνω κατά προτίμηση με παξιμάδια ή ζυμωτό ψωμάκι ή σε τοστάκι! Καλή σας απόλαυση!