The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Baba Ghanoush

 Γεια σας, καλοί μου φίλοι! Σήμερα φτιάχνουμε ένα ανατολίτικο άλειμμα, νοστιμότατο που βασίζεται στη μελιτζάνα. Μην παρασύρεστε από το εξωτικό όνομά του! Τα υλικά του είναι απλά και το αποτέλεσμα κοντά στο γευστικό κριτήριο του Έλληνα. Ας προλάβουμε να το ξαναφτιάξουμε όσο υπάρχουν ακόμη μελιτζάνες. Αν έχετε και ζυμωτό ψωμάκι, θα γίνει…της κολάσεως! (εμείς εδώ στη Ζάκυνθο είμαστε τυχεροί:κάθε φούρνος έχει αυθεντικό ζυμωτό ψωμί). Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Σας φιλώ γλυκά!
 

Υλικά για 1 φλιτζάνι:
4 μέτριεςμελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κλωνάρια μαϊντανός
αλάτι κ πιπέρι
μια πρέζα κύμινο


Εκτέλεση:
Τρυπώ τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνω ολόκληρες σε ένα λαδωμένο ταψάκι στους 200C μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνω να κρυώσουν και τις αφαιρώ τη φλούδα. Βάζω τη σάρκα στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ και πασπαλίζω με σουσαμάκι. Απολαμβάνω κατά προτίμηση με παξιμάδια ή ζυμωτό ψωμάκι!

DSC_0004

Hello,my dear friends! Today we are making a simple yet very tasteful dip that comes from Middle East. Spread it on good quality rustic bread and your taste buds will throw a party! Take care!

Ingredients (yields 1 cup):
4 medium eggplants
3 garlic cloves
1 Tbsp sesame seeds
1 Tbs tahini
2 Tbsp olive oil
2 Tbsp lemon juice
3 parsley twigs
salt and pepper
pinch of cumin

 

Directions:
Make holes in the skin of the eggplants and bake them in a greased baking pan at 200C . When ready, allow to cool. Peel skin off. Place the flesh of the eggplants and all the other ingredients in a blender and pulse until smooth. Transfer mixture to a bowl and top with sesame seeds. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.467 times, 1 visits today)

20 Comment

  1. πάρα πολύ νόστιμο!! εγώ έβαλα παπαρουνόσπορο πάνω γιατί δεν είχα σουσάμι αλλά και πάλι ήταν μοναδικό!
    Ευχαριστώ!

    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε! Είναι από τα αγαπημένα μου ντιπ! Πεντανόστιμο κ … χωρίς θερμίδες!
      Φιλάκια κ καλά μαγειρέματα!

    1. Γιούπι!!!! Πολύ χαιρόμαστε που είχε σουξέ! Είναι όντως πεντανόστιμο!
      Γλυκιές καλημέρες, κοριτσάκι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *