Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Ελπίζω να είστε καλά και να περνάτε όμορφα τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού! Εμείς εδώ στο νησί, κάνουμε υπομονή να περάσει ο καιρός και να φύγουν οι ορδές των βαρβάρων…Σας τα έχω ξαναπεί αυτά…Είναι δύσκολο να ζεις σε τουριστικό μέρος το κατακαλόκαιρο. Από την άλλη για να παρηγορηθώ σκέφτομαι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει για διακοπές όπου εμείς μένουμε μόνιμα! Άρα είμαστε σε διαρκείς διακοπές! Χαχαχα! Οκ, υπερβάλλω, αλλά όταν τις προάλλες άκουσα έναν απελπισμένο μπαμπά να παρακαλάει το άτακτο βλαστάρι του “Σε παρακαλώ, άσε με να χαρώ το τελευταίο μου μπάνιο!”, σκέφτηκα αμέσως “εμάς δεν ξέρω καν πότε θα είναι το τελευταίο μπάνιο…” κι οτι αυτή η θάλασσα αποτελεί την καθημερινότητά μου! Οπότε το βουλώνω, δεν παραπονιέμαι και βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων…
Σας φιλώ γλυκά, καλά μου πλάσματα! Μουάτς!
Υλικά για ένα μπολάκι:
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια (περίπου 1 φλ. ωμά)
180 γρ. πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
3 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένω τις πιπεριές. Σε μπλέντερ πολτοποιώ πρώτα τα ρεβύθια και κατόπιν προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπώ μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Μεταφέρω σε αεροστεγές βαζάκι και φυλάσσω στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!
Άλλη μια νοστιμότατη παρασκευή με ρεβίθια μετά την υπέροχη συνταγή χούμους που δοκίμασα. Γρήγορη, απλή(συνταγή), το (άλειμμα) αποθηκεύεις στο ψυγείο κ το τρώς όλη την εβδομάδα σε διάφορους συνδυασμούς. Εξαιρετική !!! Ευχαριστούμε 🙂