Καλημερούδια, αγαπημένοι/ες μου και καλή Σαρακοστή! Ελπίζω να περάσετε όμορφα το τριήμερο! Κι εμείς περάσαμε ωραία και οικογενειακά, καθώς είχαμε επισκέψεις από την πατρίδα μου, την Πάτρα. Είναι όμορφο να σμίγει η οικογένεια και να γεμίζει το σπιτικό σου με χαρούμενες φωνές και ακαταστασία! Και του χρόνου μάσκαρες λοιπόν που λένε κι εδώ στο Τζάντε! Να είμαστε καλά να καρναβαλιστούμε πάλι, μικρέ μου Spiderman-Δημητράκη!
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο, υπέροχο φαγάκι που με εξέπληξε τόσο με την απλότητά του όσο και με τη νοστιμιά του! Η συνταγή ανήκει στην κυρία Βάγια, τη μαμά ενός αγαπημένου μου συναδέλφου, του Σωτήρη. Μπορεί να μην την ξέρω, αλλά σίγουρα κρίνοντας από τον γιο της θα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και κρίνοντας από τη συνταγή της μια καταπληκτική μαγείρισσα! Το φαγητό αυτό, αν ήμασταν στην Ιταλία, θα ανήκε στην cucina povera, δηλ. στην κατηγορία εκείνη που περιλαμβάνει πιάτα εύκολα, γρήγορα που γίνονται με καθημερινά, απλά και φτηνά υλικά. Θα φτιάξουμε λοιπόν ρυζόπιτα, έτσι τη βάφτισα εγώ, γιατί νομίζω ότι είναι ο πιο ταιριαστός τίτλος. Θα χρειαστείτε ρύζι, κρεμμύδια φρέσκα και πολλά πολλά μυρωδικά για να δημιουργήσετε αυτό το απλούστατο μα απίθανο φαγάκι! Θέλω να τη δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε κι εσείς αυτή τη συνταγούλα!
Φιλάκια γλυκά! Μουάτς!
Χαίρετε!
Μόλις έψησα την ριζόπιτα. 40 λεπτά περίπου. Όμως δεν έχει δημιουργηθεί κρούστα. Αντί σε κομμάτια, το ρύζι βγήκε χύμα.
Τι λάθος έκανα;
Σε σας πόση ώρα πήρε;
Σας ευχαριστώ,
Ματίνα
Ματίνα μου, δεν θυμάμαι χρόνο, έχω καιρό να την φτιάξω. Προφανώς δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι κ η δικιά σου λογικά θα ήθελε κι άλλο ΄ψησιμο. Ελπίζω τουλάχιστον να τρωγόταν και να μην την πέταξες!
Πολλά φιλιά!