Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Καρναβαλίζεστε; Εγώ ως Πατρινιά ομολογώ ότι μόνο στην πατρίδα μου καταλαβαίνω καρναβάλι. Όχι, δεν είμαι τοπικίστρια, αλλά κακά τα ψέματα καρναβάλι ίσον Πάτρα! Το νέο της εβδομάδας είναι ένα και δεν το φτάνει τίποτα άλλο σε σημασία: ο μικρούλης μου ξεκίνησε να μου δίνει φιλάκια! Είτε από μόνος του, είτε κατόπιν αιτήματός μου! Η καρδιά μου σκιρτάει και νιώθω πεταλούδες στο στομάχι που λένε και οι Γερμανοί, κάθε φορά που με φιλάει…Μιλάμε για έρωτα!!!!!
Η ερωτοχτυπημένη χαζομαμά έφτιαξε τις προάλλες αυτό το υπέροχο νηστίσιμο τυράκι! Γίνεται γρήγορα, εύκολα, είναι θρεπτικό και το κυριότερο; Έχει απίθανη γεύση! Όταν είδα τη συνταγή στο blog της Alissa, μου έκανε αμέσως κλικ. Και ναι, αυτό το vegan φτιαγμένο με ωμά κάσιους είναι η ιδανική λύση τόσο για χορτοφάγους, νηστεύοντες, όσο και για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά! Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε άοσμο λάδια καρύδας ώστε να μην έχει γεύση καρύδας το τυράκι σας. Αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε ελαιόλαδο, αλλά δεν θα σας σφίξει το μείγμα. Δεν πειράζει όμως, γιατί θα είναι το ίδιο νόστιμο, απλά θα έχει υφή κρέμας.
Φιλάκια πολλά! Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα ό,τι και να κάνετε, όπου και να πάτε! Μουάτς!
Υλικά για μια μικρή μπάλα:
110 γρ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 2 ώρες σε ζεστό νερό
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
10 γρ. άοσμο λάδι καρύδας
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
1/2 κ.γ. αλάτι
λίγα καρύδια, χοντροαλεσμένα
Εκτέλεση:
Στραγγίζω και ξεπλένω τα κάσιους. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το καρύδι) και χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αδειάζω και του δίνω σχήμα μπάλας. Το τυλίγω με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο. Μετά από 5 ώρες (εγώ το άφησα ένα βράδυ) αφαιρώ τη μεμβράνη και το πασπαλίζω με το καρύδι πιέζοντάς το ελαφρώς ώστε να κολλήσει. Σερβίρω με κράκερ, ψωμί, κριτσίνια, φρυγανιές. Το υπόλοιπο το φυλάσσω σε αεροστεγές μπολ. Καλοφάγωτο το τυράκι!
1 Comment