The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Γκρανόλα σοκολάτα-πορτοκάλι
Πρωινό

Γκρανόλα σοκολάτα πορτοκάλι

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Γράφω αυτές τις αράδες πλάι στη φωτία με τον Δημητράκη να κοιμάται παραδίπλα. Είναι η μοναδική ευκαιρία να ανοίξω υπολογιστή μέσα στην ημέρα. Τον βλέπω να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και νιώθω δέος… Πόσο γρήγορα αλλάζει, Θεέ μου! Σε λίγο δεν θα μπορώ να τον σηκώνω πια αγκαλιά. Πρέπει να προλάβω να βγάλω βίντεο να χορεύουμε αγκαλιά το αγαπημένο μας τραγούδι προτού γίνει ασήκωτος ο άτιμος… (Reflections of passion, Yanni)Μα δεν είναι υπέροχο αυτό το κομμάτι; Με το που το ακούω, μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Τόσο τρυφερό, τόσο συγκινητικό, τόσο μεγαλειώδες, όσο και το θαύμα της ζωής που βιώνω χάρη στον πρίγκηπά μου, ο οποίος μου απλώνει τα χεράκια του για να τον σηκώσω και να το χορέψουμε…

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα. Θα φτιάξουμε μια σπιτική πεντανόστιμη και θρεπτική γκρανόλα που θα μας γεμίζει ενέργεια κάθε πρωί! Ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι είναι αχτύπητος! Θα τον βρείτε στις ακόλουθες συνταγές για κέικ, μάφιν, παγωτό, smoothie και τρουφάκιαΚαιρός λοιπόν να τον απολαμβάνουμε και στο πρωινό μας!

Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Φιλιά πολλά από την όμορφη Ζάκυνθο! Μουάτς!

Γκρανόλα σοκολάτα-πορτοκάλι
Γκρανόλα σοκολάτα-πορτοκάλι

Υλικά για 650 γρ. γκρανόλα:
235 γρ. νιφάδες φαγόπυρου
95 γρ. νιφαδες βρώμης
70 γρ. καρύδι
2 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
30 γρ. λάδι καρύδας
60 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. σταφίδα
50 γρ. ηλιό/κολοκυθόσπορος
50 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Γκρανόλα σοκολάτα-πορτοκάλι
Γκρανόλα σοκολάτα-πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βρώμη με το φαγόπυρο, το κακάο και τα καρύδια χοντροκοπανισμένα. Σε άλλο αναμειγνύω το λάδι με την αγαύη και το εκχύλισμα. Κατόπιν ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά και τα ανακατεύω καλά με τα χέρια. Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 25 λεπτά στους 170C ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Στη διάρκεια του ψησίματος τα αναμοχλεύω με ένα κουτάλι. Προσοχή μην σας καούν, να τα παρακολουθείτε. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζω από τον φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν κ τότε προσθέτω τις σταφίδες, τη σοκολάτα, τους σπόρους. Φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτη η γκρανόλα σας!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 700 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *