The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Μικρά γλυκά

Τρουφάκια με σύκα

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Καλή εβδομάδα σας εύχομαι έστω και καθυστερημένα! Ελπίζω να είστε καλά. Ο Δημητράκης κι εγώ περάσαμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στο πατρικό μου στην Πάτρα και καμαρώσαμε τον μπαμπά εξ αποστάσεως στον τιτάνιο αγώνα που έδωσε την Κυριακή στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Πραγματικά με έκανε να τον θαυμάσω αυτόν τον άνθρωπο για μια ακόμη φορά. Εκτός του ότι ο καιρός ήταν ζεστός και υγρός (άρα διόλου φιλικός προς τους δρομείς) είχε να αντιμετωπίσει δυο ακόμη προβλήματα που του προέκυψαν από τα μισά του αγώνα: του έφυγε το λευκοπλάστ από το στήθος (το βάζουν οι άνδρες δρομείς αντοχής για να προστατεύσουν τις θηλές από την τριβή με τη μπλούζα) με αποτέλεσμα να ματώσει και να τσούζει, αλλά το χειρότερο ήταν ότι είχε τάση για εμετό κι ανακατευόταν. Πίεζε τον εαυτό του να μην ξεράσει για να μην χάσει ηλεκτρολύτες και αναγκαστεί να εγκαταλείψει. Κατάφερε λοιπόν να τερματίσει σε 3 ώρες και 33 λεπτά περνώντας δια πυρός και σιδήρου. Το γεγονός ότι πάλεψε μέχρι το τέλος,  δεν τα παράτησε κάνοντας μάλιστα έναν θαυμάσιο χρόνο με κάνει να τον θαυμάζω και να είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν! Μπράβο, αγορίνα μου! Είσαι υπόδειγμα για τον γιόκα μας! Ο οποίος σημειωτέον θες από προαίσθημα, θες από σύμπτωση στη διάρκεια του αγώνα έτρεχε σε όλο το σπίτι! Το άλλο νέο του Σ/Κ είναι ότι έκοψα το μαλλάκι μου κοντό. Ναι, ναι, μιλάμε για ριζική αλλαγή. Έγινα άλλος άνθρωπος και θαρρώ πως μου πάει. Τουλάχιστον η πλειοψηφία εγκρίνει! Κι έτρεξα κι εγώ το κατιτίς μου (14km) στην όμορφη πια παραλιακή της πατρίδας μου!

Ο μπαμπάς στον Μαραθώνιο, η μαμά στην προπόνηση και ο Δημητράκης στη δρομική εκκόλαψη!
Ο μπαμπάς στον Μαραθώνιο, η μαμά στην προπόνηση και ο Δημητράκης στη δρομική εκκόλαψη!

Και να περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα. Απλή, πιο απλή δεν έχει. Με δύο ή τρία υλικά φτιάχνουμε υπέροχα υγιεινά τρουφάκια! Θα χρειαστούμε ξερά σύκα και φουντούκια. Προαιρετικά μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα. Μιλάμε για ένα θρεπτικό, γρήγορο, εύκολο, αλλά πεντανόστιμο γλυκάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός μας τα τζακίζει, δεν το συζητώ!

Αυτά τα ολίγα από το Φιόρε του Λεβάντε! Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι μια νόστιμη εβδομάδα! Μουάτς!

DSC_1462

Υλικά για 16 τρουφάκια:
200 γρ. φουντούκια ωμά κι αλεσμένα ή αμύγδαλα, καρύδια
250 γρ. ξερά σύκα
80 γρ. σοκολάτα (προαιρετικά)

DSC_1452

Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 3 ώρες τα σύκα σε ζεστό νερό. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πάστα. Προσθέτω τα φουντούκια (εκτός από λίγα) και τα χτυπώ και αυτά για να ομογενοποιηθούν με τα σύκα. Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν πλάθω σε τρουφάκια. Προαιρετικά λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτώ τα μισά σε αυτήν ολόκληρα ή καλύπτω τη μισή επιφάνεια. Πασπαλίζω με λίγο φουντούκι για ομορφιά. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καλοφάγωτα!

Συμβουλή: ρίχνω στη λιωμένη σοκολάτα 1 κ.σ. λάδι καρύδας για να αραιώσει και να καλυφθούν πιο εύκολα.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.085 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *