The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπισκότα λεμονιού
Vegan Γλυκά Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Μπισκότα λεμονιού

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Καλό μήνα να έχουμε με υγεία κ χαμόγελα! Σήμερα θα φτιάξουμε κουλουράκια. Τον τελευταίο καιρό έχω πάθει κάτι με τα λεμόνια κι όταν ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει συνταγή για μπισκότα με λεμόνι στο μπλογκ εξεπλάγην κ κατάλαβα ότι ήρθε η στιγμή να διορθωθεί αυτή η παράλειψη! Κάτσαμε λοιπόν το προηγούμενο Σ/Κ με τον Κωστή κ τα φτιάξαμε υπό την επίβλεψη του Μιμάκου. Παρένθεση: ο μπέμπης πήρε το όνομα του πεθερού μου (Δημήτρης) που τυχαίνει να είναι κ το όνομα του πολυαγαπημένου μου παππού, τον οποίο χάσαμε πριν 1,5 χρόνο. Τον φωνάζαμε Μιμάκο, οπότε συχνά τον γιόκα μου τον αποκαλώ έτσι εις μνήμη του εκλιπόντος που μας βλέπει από ψηλά κ δυστυχώς δεν πρόλαβε να γνωρίσει το δισεγγονάκι του… Κλείνει η παρένθεση κ συνεχίζω! Ανυπομονώ που λέτε να μεγαλώσει ο μικρός κ να μας βοηθάει κι αυτός στα μαγειρέματά μας! Συνεχώς βλέπει τους γονείς του να μαγειρεύουν κ να τρέχουν. Θα αγαπήσει άραγε αυτές τις δυο ασχολίες όσο εμείς; Ο χρόνος θα δείξει…

Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

Τα κουλουράκια αυτά είναι vegan, πανεύκολα, ελαφριά, αρωματικά κ πεντανόστιμα! Τα συνοδεύσαμε με την κρέμα από αυτό εδώ το cheesecake που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό κ την κάναμε ταράτσα! Περιμένω εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε κι εσείς! Καλό Σ/Κ! Φιλάκια πολλά πολλά κ καλά μαγειρέματα! Μουάτς!!!!!!

Υλικά για 60 μικρά μπισκότα:
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βρώμη Bauckhof
100 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. χυμός λεμονιού + λίγο ξύσμα
110 γρ. σιρόπι αγαύης Biona
1/2 κ.γ. σόδα
10 γρ. baking powder
1 κ.σ. παπαρουνόσπορος

Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την βρώμη κ το baking powder. Σε άλλο ενώνω το ηλιέλαιο με το σιρόπι αγαύης κ το ξύσμα. Στο μείγμα αυτό ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω. Κατόπιν σε ένα πιάτο βάζω τον χυμό λεμονιού κ ρίχνω την σόδα. Θα αφρίσει κ θα το ρίξω αμέσως στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά, προσθέτω κ τον παπαρουνόσπορο κ δουλεύω το ζυμάρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν παίρνω λίγη λίγη ζύμη κ την ανοίγω με πλάστη σε κομμάτια πάχους ως 0,5 cm.  Με την βοήθεια κουπ πατ κόβω σε μπισκοτάκια κ τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160C για περίπου 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν, τα βγάζω από τον φούρνο κ το ταψί για να κρυώσουν. Τα φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτα!

Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.449 times, 1 visits today)

26 Comment

    1. Ναι, με την ίδια ποσότητα, αρκεί να είναι υδαρες για να αναμειχθεί καλά! Περιμένω εντυπώσεις αν τα φτιάξεις! Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

      1. Καλησπέρα, Φανή μου! Είναι φυτικό τυρί κρέμα. Η συνταγή είναι αυτή, απλά έχω προσθέσει παπαρουνόσπορο, όπως σωστά παρατήρησες!
        Φιλάκια πολλά!!!!!!

    1. Φαντάζομαι πως ναι (λιωμένο εννοείται). Θα σου συνιστούσα όμως το άοσμο λάδι καρύδας, αλλιώς τα μπισκότα θα έχουν γεύση καρύδας κ λίγο από λεμόνι…Δυστυχώς αν δεν είναι άοσμο, θα επισκιάσει το λεμόνι. Βέβαια γούστα είναι αυτά!
      Φιλάκια πολλά, Λενάκι μου!!!!!

    1. Μαντώ μου, καλησπέρα! Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το εν λόγω αλεύρι κ δεν το γνωρίζω!
      Φιλάκια πολλά!!!!!

    1. Ναι, φαντάζομαι πως μπορείς να το αντικαταστήσεις, κοριτσάκι μου! Αν το φτιάξεις, ενημέρωσε με για τα αποτελέσματα!!!

      Φιλάκια πολλά!!!

  1. Καλησπέρα! Εμένα δεν μου πέτυχαν για κάποιο λόγο, είχαν πολύ λάδι τελικά. Μου είναι πιο εύκολες οι συνταγές που μετριούνται με κούπες κ όχι σε γραμμάρια, δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Ευχαριστώ πάντως!

    1. Καλησπέρα, γλυκιά μου Ντιάνα! Λυπάμαι που δεν σου πέτυχαν. Είναι μια συνταγή που έχουν κάνει πολλές αναγνώστριες με μεγάλη επιτυχία. Στην ζαχαροπλαστική είναι καλύτερο να γράφουμε γραμμάρια, γιατί απαιτείται ακρίβεια! Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά τι πήγε λάθος. Δεν θεωρώ ότι είναι έντονη η παρουσία του λαδιού στην συνταγή αυτή. Τι να πω; Ίσως σου έπεσε παραπάνω λάδι…
      Φιλάκια πολλά απ΄την συννεφιασμένη Ζάκυνθο!

    1. Ω, Γιάννη μου πόσο χαίρομαι που σου άρεσαν! Ναι, είναι απλά. ελαφριά κ νόστιμα, κατάλληλα για μικρά κ μεγάλα παιδιά!
      Φιλιά πολλά κ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    1. Καλησπέρα, Χρύσα μου! Μπορείς, φαντάζομαι, να βάλεις νιφάδες από άλλο δημητριακό π.χ. νιφάδες κινόα ή φαγόπυρου. Φιλάκια πολλά!!!!!!

  2. Καλησπέρα!! Ήθελα να ρωτήσω, πρώτον γιατί πρέπει να βάλουμε παπαρουνοσπορο, αν είναι απαραίτητος για την συνταγή και για ποιον ακριβώς λόγο και εάν μπορώ να τον αντικαταστήσω με κάποιο άλλο υλικό.Ή εάν θα μπορούσα και να μην τον προσθέσω καθόλου! Είναι βασικό συστατικό για τα μπισκοτάκια??Ευχαριστώ!

    1. Μπορεις να τον παραλείψεις, αν και ταιριάζει γευστικά και οπτικά με το λεμόνι!
      Φιλάκια πολλά, Κατερινάκι μου!

  3. Καλησπέρα έκανα την συνταγή αλλά η ζύμη τριβόταν και δεν μπορούσα να τα ανοίξω και να τα κόψω με κουπατ τα έκανα μπαλάκι εν τέλει τι μπορεί να έκανα λάθος ακολούθησα τα γραμμάρια τις συνταγής.Η βρώμη έπρεπε να είναι αλεύρι η ολόκληρη έβαλα κανονική όχι αλεύρι ευχαριστώ εκ των προτέρων

    1. Νικολέτα μου, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
      Η βρώμη πάει ολόκληρη. Εικάζω μήπως δεν δούλεψες αρκετά τα υλικά της ζύμης ή μήπως προσπάθησες να την ανοιξεις όλη μεμιάς, ενώ έπρεπε να την ανοίξεις σταδιακά παίρνοντας από ένα μικρό κομμάτι την φορά.
      Πολλά φιλιά από το Τζάντε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *