The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Γλυκά Μαρμελάδες Πρωινό

Μαρμελάδα μήλο – Apple jam

DSCN7672

Νομίζω ότι είναι η πιο νόστιμη μαρμελάδα που έχω φάει….μαζί με την μαρμελάδα από προύνο  Όταν την δοκίμασα ζεστή ζεστή, την φανταζόμουν απλωμένη πάνω σε ζεστό ζυμωτό ψωμί (ψημένο σε ξυλόφουρνο….) αχ φαντασία!!!!! ή σε ψημένη σφολιάτα με την κρέμα του μιλφέιγ ή πάνω σε cheesecake …..
Φτιάξτε την και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να σας χορτάσει!!!!!

Υλικά :
840γρ μήλα
450γρ ζάχαρη
1,5 κσ κανέλλα
1 χούφτα σταφίδα
χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζω τα μήλα και τα τρίβω στο μπλέντερ, μην γίνουν φρουτόκρεμα…. Βάζω τα τριμμένα μήλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνω να σιγοψηθούν. Μετά από 15 περίπου λεπτά, προσθέτω την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύω.  Σε περίπου 10 λεπτά, δοκιμάζω αν έχει δέσει. Σε ένα πιατάκι βάζω λίγη μαρμελάδα, ανοίγω έναν δρόμο με ένα κουταλάκι, αν ο δρόμος δεν κλείσει είναι έτοιμη και τότε προσθέτω και τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτω την σταφίδα, ανακατεύω να πάει παντού. Συνολικός χρόνος που έμεινε στην κατσαρολίτσα μου η μαρμελάδα: 20 – 25 λεπτά. Βάζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Μαρμελάδα μήλο κανέλλα σταφίδα
I think that this is the most delicious jam I have ever made along with cherry plum jam.When I first tried it while still hot, I imagined eating it spread on rustic bread or in baked puffed pastry or even on cheesecake. What a vivid imagination!
If you make it, I bet you will love it as much as I do!
Hugs and kisses!
Ingredients:
Μαρμελάδα μήλο κανέλλα σταφίδα840gr. apples
450gr. sugar
1,5tsp cinnamon
1 handful of raisins
juice of 1/2 lemon
Directions:
Peel apples and grate them in a food processor (don’t puree them!). Place them in a pot on medium heat and let simmer. After15 minutes add sugar and cinnamon. Stir. After 10 minutes, check if it is thick by doing this trick: on a dish put some jam. With a spoon draw a line dividing jam in two. The jam is ready if the line stays clean. Then pour lemon juice.Finally add raisins and stir.Total cooking time: 20 – 25 minutes. Store in sterilized jars.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.640 times, 1 visits today)

11 Comment

  1. Καλησπέρα!!!Να χαίρεσαι την κούκλα σου πολύχρονη!!
    Από σένα έμαθα τον προύνο κι άρχισα να ψάχνω, βρήκα τυχαία στο χωριό τρία δέντρα που τσακιζόντουσαν στα φρούτα κι έπεφταν στη γη και σάπιζαν.
    Μάζεψα πάνω από 30 κιλά τα οποία έγιναν μαρμελάδα, πουλήθηκε στο μπαζάρ αλλά κι από μένα αγαπήθηκε ιδιαίτερα στα πρωινά μας.
    Μήλο κανέλα είναι η αγαπημένη της Άρτεμις με σταφίδες δεν τη έχω κάνει μου έδωσες ιδέα κι ευχαριστώ πολύ.
    Σας φιλώ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *